Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Βωβούσας: Έκθεση χαρακτικών στην Αθήνα

Εικόνα του άρθρου Φεστιβάλ Βωβούσας: Έκθεση χαρακτικών στην Αθήνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2020, 19:26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Βωβούσας κατεβαίνει στην Αθήνα για μια συνάντηση της μαγειρικής με τη χαρακτική τέχνη και την παραδοσιακή μουσική, σε συνεργασία με το ελληνικό περιοδικό δρόμου «σχεδία».

Η συνάντηση αυτή έχει ως πυρήνα μια έκθεση χαρακτικών με τίτλο «Με το μάτι» η οποία θα φιλοξενηθεί στη «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2), από τις 16 έως τις 22 Ιουλίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 20:00, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Τη βραδιά θα «ντύσει» με τη φωνή του ο παραδοσιακός ερμηνευτής Χρήστος Τζιτζιμίκας παρέα με τους μουσικούς του.

Όσον αφορά την έκθεση, η δημιουργική ομάδα των ΗΗ – (Ήρα Σπαγαδώρου | Ηλιάνα Αλεξάνδρου) θα παρουσιάσει σειρά χαρακτικών «Με το μάτι», αντλώντας την έμπνευση τους από τη βωβουσιώτικη μαγειρική. Η χαράκτρια/ζωγράφος Ήρα Σπαγαδώρου και η creative/illustrator Ηλιάνα Αλεξάνδρου απεικονίζουν συνταγές-μαρτυρίες μιας άλλης εποχής, όπου οι δυσκολίες του ορεινού περιβάλλοντος και η έλλειψη υλικών ξεπερνιόνταν με απλότητα, αλλά και πληρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back