ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Φαρσοτραγωδία» λέει το ΠΑΜΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα

Εικόνα του άρθρου «Φαρσοτραγωδία» λέει το ΠΑΜΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2019, 12:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει ως επαναλαμβανόμενη «φαρσοτραγωδία» τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εργολαβικές εταιρίες, παραλληλίζοντάς τα με τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 2017.

«Τότε τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν. Πλήρωσαν όμως οι εργολαβικοί με απολύσεις 100 συναδέλφων. Παρά τις τότε διαβεβαιώσεις διοίκησης και κυβέρνησης ότι η δικαίωση από το ευρωπαϊκό δικαστήριο μετά τη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τέλος στους εργολάβους, οι εργολάβοι είναι εδώ» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Κατηγορεί τη διοίκηση ότι «αποφάσισε να ξανακάνει προκήρυξη συμβασιούχων για έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες ενώ οι ανάγκες είναι μόνιμες πάγιες και διαρκείς» και συμπληρώνει ότι «στην προκήρυξη που τρέχει δεν κατέθεσε κανονική μελέτη που να αποδεικνύει το όφελος αλλά αφηρημένες εκτιμήσεις για όφελος 500.000».

Κατηγορεί επίσης την προηγούμενη κυβέρνηση για μια σειρά λόγους, μεταξύ των οποίων ότι δεν επανασύστησε οργανικές θέσεις ώστε να μπορούν να προσληφθούν μόνιμοι υπάλληλοι και τη σημερινή, ότι «αξιοποιώντας το πλαίσιο που της παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για μειωμένο κόστος στις υπηρεσίες των νοσοκομείων, στις 12/09/19 απέστειλε εγκύκλιο, με την οποία δίνει την δυνατότητα στις διοικήσεις να επιλέγουν ή εργολάβους ή συμβάσεις για 1 έτος, γελοιοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές του, που είχαν μετατρέψει τις συμβάσεις καθαριότητας σε διαχωριστική γραμμή με την ΝΔ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back