ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φαρμακοποιοί: Στην Επιτροπή Αναφορών για το ιδιοκτησιακό καθεστώς

Εικόνα του άρθρου Φαρμακοποιοί: Στην Επιτροπή Αναφορών για το ιδιοκτησιακό καθεστώς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2017, 17:09
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το θέμα της απελευθέρωσης του καθεστώτος ιδιοκτησίας των φαρμακείων στην Ελλάδα θα θέσει αύριο Τρίτη 24 Ιανουαρίου στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κωνσταντίνος Λουράντος.

Στα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνεται η κοινοτική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία τα κράτη - μέλη μπορούν να περιορίσουν τη λιανική πώληση φαρμάκων αποκλειστικά στους φαρμακοποιούς, λόγω των εγγυήσεων που οι τελευταίοι πρέπει να προσφέρουν και των πληροφοριών που οφείλουν να παράσχουν στους καταναλωτές.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ θα τονίσει πως η διατήρηση του καθεστώτος ιδιοκτησίας και λειτουργίας των φαρμακείων αποκλειστικά στα χέρια των φαρμακοποιών είναι δικαιολογημένη και λειτουργεί ευεργετικά για τους πολίτες και τα εθνικά συστήματα Υγείας.

Η κοινοτική νομοθεσία (άρθρα 43 ΕΚ και 48 ΕΚ) επιτρέπει εθνική νομοθετική ρύθμιση, μη επιτρέπουσα σε πρόσωπα τα οποία δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού να διατηρούν και να εκμεταλλεύονται φαρμακείο.

Είναι η δεύτερη φορά που οι φαρμακοποιοί προσφεύγουν για τον ίδιο λόγο στο συγκεκριμένο κοινοτικό όργανο, με την προηγούμενη παράσταση να έχει γίνει τον Νοέμβριο του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back