ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Eurolegends: Με υπόσχεση επιστροφής

Εικόνα του άρθρου Eurolegends: Με υπόσχεση επιστροφής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2019, 00:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε μια μικρή εκδήλωση, στα Λιθαρίτσια, η Περιφέρεια Ηπείρου τίμησε τους Eurolegends, τους ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν το Euro 2004, λίγες ώρες μετά το επετειακό ματς που έδωσαν με τους επίλεκτους Ηπείρου. Η ομάδα δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει στα Γιάννενα και στους «Ζωσιμάδες» για έναν νέο αγώνα.

Στην εκδήλωση, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κάθε ποδοσφαιριστή, καταθέτοντας και τη δική του μικρή ιστορία για την καταγωγή και την προέλευση του επώνυμου του καθενός. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ιστορία ήταν πιο… ενθουσιώδης, όταν υπήρχε το βλάχικο στοιχείο. Δεν έλειψαν βέβαια και οι αναφορές στους Ζωσιμάδες και σε άλλους ευεργέτες. Κατά τα άλλα, ο κ. Καχριμάνης μίλησε για τη σπουδαιότητα της νίκης στο Euro 2004, κάνοντας και τη σύνδεση με το σήμερα. «Όλοι μαζί μπορούμε», τόνισε, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συνεργασίας όλων στην Ελλάδα του σήμερα. 

Τοποθέτηση έκανε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας ο οποίος μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν πρότυπα για τα νέα παιδιά. Με καλή διάθεση, υπενθύμισε στον Θ. Ζαγοράκη, στον αρχηγό της ομάδας (και ευρωβουλευτή της ΝΔ σήμερα), τις συζητήσεις που είχαν γίνει με τον Δήμο Ιωαννιτών πριν από δύο χρόνια για τη διοργάνωση ενός ματς στα Γιάννενα. «Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν τα κατάφερε, τα κατάφερε όμως η Περιφέρεια Ηπείρου. Όπως και να ‘χει, ο αγώνας έγινε» είπε. Στην εκδήλωση, βρισκόταν και ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, ο οποίος είχε πάρει την πρωτοβουλία για το επετειακό ματς.

Οι Eurolegends δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν και έναν νέο αγώνα στα Γιάννενα, ενώ ο Αντώνης Νικοπολίδης ανέφερε ότι η ομάδα του 2004 βρίσκεται στη φάση ίδρυσης ενός σωματείου με φιλανθρωπικό σκοπό.

Toν συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ιουλία Μαρκούλα από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back