ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έρχονται τροπολογίες για τα αδέσποτα

Εικόνα του άρθρου Έρχονται τροπολογίες για τα αδέσποτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2017, 14:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτών κυριάρχησε στη σύσκεψη που έγινε χτες το απόγευμα στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη. Στη σύσκεψη, εκτός από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, παραβρέθηκε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Μπρέχας. 

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιρώνης, μέσα στο φθινόπωρο αναμένονται τροπολογίες στο νόμο που αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων ανάμεσα στις οποίες θα προβλέπονται και πόροι για τους Δήμους. Εκτίμησε δε ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου θα κατατεθεί και το πλήρες νομοσχέδιο.

«Ο νόμος που υπάρχει φτιάχτηκε με διάθεση να βοηθήσει αλλά έχει αρκετά κενά. Δεν δίνει πόρους στην αυτοδιοίκηση η οποία καλείται να διαχειριστεί το θέμα, δεν έχει αναφορές στον τρόπο περισυλλογής είτε ζωντανών είτε νεκρών ζώων, καθορίζει αλλού υψηλά κι αλλού καθόλου πρόστιμα και γενικά χρειάζεται αλλαγές. Είμαστε εδώ και συνομιλήσαμε μεταξύ άλλων και με την ΚΕΔΕ για να κάνουμε τις αλλαγές αυτές», τόνισε ο κ. Τσιρώνης σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του σημείωσε πως οι προτάσεις που κατέθεσε ο υπουργούς στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος με τα αδέσποτα ήταν ενδιαφέρουσες. Ζήτησε όμως παράλληλα να υπάρξουν άμεσες ενέργειες για την άμβλυνση του προβλήματος το οποίο είναι έντονο, όχι μόνο στα Γιάννενα αλλά και σε όλη τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back