ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Έρχονται εξελίξεις για το αεροδρόμιο»

Εικόνα του άρθρου «Έρχονται εξελίξεις για το αεροδρόμιο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2016, 22:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ατζέντα των ζητημάτων της πόλης άνοιξε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας στη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή. Μεταξύ άλλων, συζήτησε μαζί του το θέμα του πάρκου Πυρσινέλλα, την παραχώρηση των πρώην στρατιωτικών φούρνων στην οδό Ελένης Ζωγράφου, ενώ μίλησε και για το αεροδρόμιο. 

Ο κ. Κουρουμπλής τάχθηκε υπέρ του αιτήματος του δήμου για το Γιαννιώτικο Σαλόνι και ζήτησε από το δήμαρχο, μόλις έχει ο δήμος έτοιμη την πρόταση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου να την αποστείλει και στον ίδιο. Για τους στρατιωτικούς φούρνους, ο υπουργός τηλεφώνησε επί τόπου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητώντας να επισπευστεί η υπόθεση. Για το αεροδρόμιο, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι είναι αναγκαίο να εξοπλιστεί με τα κατάλληλα όργανα προσέγγισης και πως, σύμφωνα με την πληροφόρηση του θα υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις. 

Ο κ. Μπέγκας ζήτησε από τον υπουργό ένα χρονοδιάγραμμα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου του που ρυθμίζει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα λειτουργίας και προσωπικού των ΟΤΑ και ο υπουργός απάντησε πως θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.  Επίσης ο κ. Μπέγκας έθεσε το θέμα της απελευθέρωσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε ειδικότητες αιχμής, όπως π.χ. μηχανικοί, περιβαλλοντολόγοι κ.λ.π. για να απαντήσει ο υπουργός πως αν και αντιλαμβάνεται τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στους δήμους, η αντιμετώπιση αυτού του θέματος προσκρούει στην τρόικα. 

Τέλος, ο δήμαρχος ζήτησε να εκδοθούν άμεσα οι εφαρμοστικοί νόμοι  και οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι για το νέο νόμο που αφορά στις δημόσιες συμβάσεις έργων και προμηθειών, καθώς έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στους δήμους. Ο υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα, είπε πως γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί, η οποία δεν αφορά αποκλειστικά το υπουργείο Ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι « ο υπουργός απάντησε σε όλα τα θέματα που θέσαμε με ειλικρίνεια, γι’ αυτά που λύνονται εύκολα και γι’ αυτά που λύνονται δύσκολα. Υπάρχουν πολλά και σοβαρά αιτήματα από την πλευρά της αυτοδιοίκησης. Οι Δήμοι έχουν πάρει στις ‘πλάτες τους’ ένα μεγάλο βάρος από την κρίση της χώρας και θέλουμε βοήθεια από το υπουργείο για να  μπορούμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back