Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Εικόνα του άρθρου Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2021, 23:41
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε, με απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σχετική επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής ανέγνωσε νωρίς το βράδυ, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού 2022, ο αντιπρόεδρος του σώματος Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Η διαγραφή ήταν αποτέλεσμα των δηλώσεων του Π. Κουρουμπλή, ο οποίος απευθυνόμενους προς την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλη, είπε «δολοφονήσατε ανθρώπους …είναι  ντροπή σας». 

Παρά την ένταση που προκλήθηκε ο βουλευτής δεν ανακάλεσε και λίγη ώρα μετά την ομιλία του αποχώρησε από την αίθουσα. 

Στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος έκανε λόγο για αθλιότητα καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίσει τη θέση του.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι όσο η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις δίνεται χώρος για άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις.

Από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης σημείωσε πως «εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση» και προσέθεσε «δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κύριος Κουρουμπλής μέσα στο θυμό και την οργή του γιατί είχε χάσει όπως είπε φίλους του». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης είπε ότι η κατάσταση της πανδημίας είναι δύσκολη και ότι «με ανταλλαγή ύβρεων» δεν υπάρχει λύση. 

Την προηγούμενη περίοδο βουλευτές της ΝΔ με αποκάλεσαν προδότη για τη στάση μου επί της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν προχωρά έτσι η Δημοκρατία, με το "μία σου και μία μου" τόνισε ο κ. Φίλης.

 Παράλληλα σημείωσε πως είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός για την έκθεση Τσιόδρα και εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση για «τη διάλυση του ΕΣΥ».

Από το Κίνημα Αλλαγής η Νάντια Γιαννακοπούλου σημείωσε πως οι δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή ήταν απαράδεκτες και προσέθεσε  πως πρέπει ο βουλευτής να ζητήσει συγνώμη. 


Μομφή

Μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα αποδόθηκε μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά αποδόθηκε, στον Π. Κουρουμπλή για τη φράση που απηύθυνε προς τους κυβερνητικούς βουλευτές. Η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής συνεπάγεται την περικοπή του ενός τετάρτου της μηνιαίας αποζημίωσής του.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back