Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πολιτιστικά διαπιστευτήρια» της νέας εποχής

Εικόνα του άρθρου «Πολιτιστικά διαπιστευτήρια» της νέας εποχής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2019, 17:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα πολιτιστικά της διαπιστευτήρια καταθέτει η νέα δημοτική αρχή, με το τριήμερο εκδηλώσεων Ioannina New Era. Πέρα από το εμφανές του… προφανούς, δηλαδή τον παραλληλισμό με τον τίτλο της παράταξης (Γιάννενα Νέα Εποχή), ο κ. Ελισάφ παρουσίασε επίσημα την επόμενη πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου, καθώς και τον Γιώργο Γάκη.

Ο δεύτερος έκανε εύγλωττο και τον παραλληλισμό, παρουσιάζοντας πιο αναλυτικά το «εορταστικό φεστιβάλ της νέας εποχής», αφού πρώτα ευχαρίστησε τον κ. Ελισάφ για την «εμπιστοσύνη και τη φιλία του», όσο συγχάρηκε τη «συναγωνίστρια Ελένη Ακονίδου» για την επερχόμενη θέση της στο Πνευματικό Κέντρο. Ο κ. Γάκης άλλωστε ήταν υποψήφιος της «Νέας Εποχής» στις δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Ελισάφ δήλωσε «ευτυχής και συγκινημένος» που βρίσκεται ξανά στο γραφείο του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο ήταν η «βάση» του μέχρι το 2014. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο Κώστα Γκόγκο για την παραχώρηση (οι νέες διοικήσεις δεν έχουν ακόμα επίσημα αναλάβει υπηρεσία-αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερικών).

Πρόσθεσε ότι την πρωτοβουλία και την οργάνωση για τις εκδηλώσεις «είχε ο Γιώργος που είναι και θα παραμείνει πολύτιμος συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου για τα επόμενα χρόνια».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ελισάφ ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι ο, ήδη δοκιμασμένος και από τα προηγούμενα χρόνια, καλλιτέχνης, θα είναι το «σημείο αναφοράς» για τις προσεχείς εκδηλώσεις. «Σκοπεύουμε να κάνουμε σημαντικές διοργανώσεις όπως άλλωστε γίνονταν και στο παρελθόν, με αποκορύφωμα το φεστιβάλ που ετοιμάζουμε για το επόμενο καλοκαίρι, την ευθύνη του οποίου θα έχει ο ίδιος», συμπλήρωσε ο κ. Ελισάφ. Στο προεκλογικό της πρόγραμμα η παράταξη είχε την αναβίωση του Castle Rock, που γινόταν και παλιότερα.

Ο κ. Ελισάφ επιβεβαίωσε δημόσια ότι η κα Ακονίδου θα είναι η νέα πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου. Αυτή με τη σειρά της ευχαρίστησε τον κ. Ελισάφ «για την τιμή και εμπιστοσύνη» και πρόσθεσε ότι ελπίζει να φανεί αντάξια των προσδοκιών. 

Παρών ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος του Νησιού Νίκος Σιορόκας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, όπως το παρουσίασε ο κ. Γάκης, σημειώνοντας την «αφιλοκερδή συμμετοχή» καλλιτεχνών, είναι το εξής:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back