Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νέο επίδομα βενζίνης

Εικόνα του άρθρου Έρχεται νέο επίδομα βενζίνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2022, 12:31
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθώς το αρχικό επίδομα βενζίνης ήταν πενιχρό και δόθηκε καθυστερημένα, αφού η πλατφόρμα πήρε γύρω στον 1 μήνα για να λειτουργήσει, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέα επιδότηση.

Στα μέσα της προσεχούς εβδομάδος αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την νέα παρέμβαση στα καύσιμα, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και έχει διάρκεια τρεις μήνες, δηλαδή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, οι οποίες επιβεβαιώνονται και κυβερνητικούς αξιωματούχους σύμφωνα με το πρακτορείο, το μέτρο θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με την προηγούμενη παρέμβαση, τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δικαιούχων, αλλά και τα ποσά που θα λάβουν.

Το ΑΠΕ αναφέρει στο ρεπορτάζ του ότι «ο δρόμος για ένα πιο γενναίο, πακέτο άνοιξε μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, την περασμένη Τετάρτη, που δείχνουν σημαντική υπέρβαση του στόχου για τα φορολογικά έσοδα, τόσο στο 5μηνο (Ιανουαρίου - Μαΐου) του 2002, όσο και για τον προηγούμενο μήνα».

Φυσικά, είναι κάπως… οξύμωρο να ανακυκλώνεται η ακρίβεια και να επιστρέφει ως επίδομα, αντί να γίνονται παρεμβάσεις για περιορισμό της αισχροκέρδειας και επιβολής πλαφόν στις τιμές. Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης απέρχονται αυτού του τύπου τις πολιτικές…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, η νέα δέσμη μέτρων θα έχει ως εξής:

1. Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

2. Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.

3. Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.

4. Το μέτρο του fuel pass θα αφορά περισσότερους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Μένει να φανεί αν θα συγκρατηθεί η τιμή της βενζίνης που βασίζει ολοταχώς προς τα 2,5 ευρώ το λίτρο, συνεχίζοντας την κούρσα που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι (ο πόλεμος την έκανε πιο γρήγορη…) και πιέζει πολίτες και κυβέρνηση…

(με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back