Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ερώτηση για τα δικαιώματα του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Εικόνα του άρθρου Ερώτηση για τα δικαιώματα του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2019, 18:21
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το τμήμα της Ηγουμενίτσας, το οποίο πρακτικά κλείνει και η λειτουργία του νέου έχει ανασταλεί από το Υπουργείο Παιδείας, έφτασε (ξανά) στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσαν η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα και ο συνάδελφός της Βασίλης Γιόγιακας, βουλευτής Θεσπρωτίας.

Η ερώτηση αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα  του πτυχίου της Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο έχει ενταχθεί στο τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας. Το τμήμα αυτό, ως γνωστόν, δεν πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα, καθώς θα πρέπει να αποφανθεί η Αρχή  Διασφάλισης και  Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Οι δύο βουλευτές αναφέρουν ότι «η διάσταση του τίτλου του αναγραφόμενου τμήματος και του προγράμματος σπουδών  δημιουργεί προβλήματα στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων διότι ως μεταφραστές  ή διερμηνείς δεν μπορούν να εργαστούν ,καθότι έχουν ακολουθήσει άλλη κατεύθυνση σπουδών ,αλλά ούτε μπορούν να διεκδικήσουν θέση με επαγγελματικά δικαιώματα διοίκησης  επιχειρήσεων επειδή το πτυχίο γίνεται αντιληπτό ως σχετικό με τη μετάφραση και διερμηνεία».

Κατηγορούν τα «τα τραγελαφικά του νόμου Γαβρόγλου» και καλούν το Υπουργείο Παιδείας να «αποσαφηνίσει  το εν λόγω  ζήτημα».

               

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back