ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Δίωρη στάση εργασίας

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Δίωρη στάση εργασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2024, 08:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρά ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων την Παρασκευή 14 Ιουνίου, 9.30-11.30 το πρωί και σε συγκέντρωση στο δημαρχείο Ιωαννίνων, με αφορμή την κατάσταση που περιγράφει στα ΚΔΑΠ και τους παιδικούς σταθμούς.

«Οι δημοτικές δομές μαραζώνουν. Η εικόνα εγκατάλειψης με τις χορταριασμένες αυλές και το προσωπικό που μετακινείται κάθε εβδομάδα για να καλύψει τα κενά είναι ρουτίνα. Οι προμήθειες τροφίμων και παιδαγωγικού υλικού γίνονται με το σταγονόμετρο. Οι συμβασιούχοι του ΕΣΠΑ βγαίνουν στη σύνταξη με την ιδιότητα του συμβασιούχου. Οι φθορές στα κτίρια (Λακώματα, Άλσος) δεν αποκαθίστανται και η δημοτική περιουσία εγκαταλείπεται. Η επιχορήγηση του ΕΣΠΑ αφορά κάθε χρόνο λιγότερα παιδιά, κι από αυτά ακόμα λιγότερα γράφονται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς» σημειώνει.

Κατηγορεί κυβέρνηση και δημοτική αρχή, τη δεύτερη γιατί «κλείνει οριστικά το ΚΔΑΠ της Νεοκαισάρειας που είχε βάλει σε αναστολή η προηγούμενη δημοτική αρχή» και συμπληρώνει ότι ο νέος οργανισμός δεν προβλέπει νέες δομές.

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back