ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τι σημαίνει συνδικαλισμός στα σώματα ασφαλείας;»

Εικόνα του άρθρου «Τι σημαίνει συνδικαλισμός στα σώματα ασφαλείας;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2020, 13:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει διώξεις συνδικαλιστών τα τελευταία δύο χρόνια, «με εξοντωτικές μάλιστα ποινές ακόμα και ζητώντας την ποινή της απόταξης ή εκδικητικές μετακινήσεις ή με κλήσεις σε απολογίες σε διαδικασίες ΕΔΕ» όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, την ηγεσία της Πυροσβεστικής, τους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων κ.α.

Διατυπώνει το ερώτημα « τι σημαίνει συνδικαλισμός στα τέως λεγόμενα Σώματα Ασφαλείας. Έχουν πράγματι αποκατασταθεί και ισχύουν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες στο Πυροσβεστικό Σώμα, ισχύουν οι νομοί 1264/1982,1876/1990 κ.λπ.ή όχι ή ισχύουν υπό περιορισμούς και ποιους;».

Διατυπώνει ακόμα μερικά, ρητορικά ως φαίνεται ερωτήματα, σχετικά με το αν μπορεί μια αναφορά ενός συνδικαλιστικού σωματείου με αιτήματα κλαδικά, εργασιακά και συναφή, απευθυνόμενη σε εργοδότη να χαρακτηρίζεται ως «συκοφαντική δυσφήμηση», από «πρόθεση  βλάβη της Υπηρεσίας» και γενικά να εξομοιώνεται με τα πειθαρχικά αδικήματα του πδ 210/1992.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες , έχουν αποκατασταθεί στην χώρα μας και ότι οι συνδικαλιστές ενεργώντας στα νόμιμα πλαίσια δεν είναι δυνατόν να μετατρέπονται σε κατηγορούμενους και να υφίστανται προσχηματικές διώξεις. Αντίθετες προσπάθειες ανήκουν σε άλλες εποχές, που θεωρούμε ότι έχουν παρέλθει και θα πρέπει ομόφωνα να αποδοκιμαστούν και να καταδικαστούν» τονίζουν οι πυροσβέστες.

                                                                      

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back