Εργατικός Αγώνας: Στηρίζει τους συλληφθέντες-είσες του Πολυτεχνείου ‘20

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2022, 09:53

Η τοπική επιτροπή Ιωαννίνων της  Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας  καταγγέλλει τις «αλλεπάλληλες και στημένες διώξεις σε αγωνιστές», όπως τις χαρακτηρίζει, τις συλλήψεις που έγιναν στο Πολυτεχνείο 2020 στα Ιωάννινα.

Παραθέτει μάλιστα το… απίθανο κατηγορητήριο, που λέει, σύμφωνα με τον Εργατικό Αγώνα ότι οι διαδηλωτές «αλληλοτραυματίστηκαν  στην μανία τους να χτυπήσουν αστυνομικούς». Σημειώνει ότι «η αντιμετώπιση που έτυχαν οι διωκόμενοι από την αστυνομία ήταν άκρως εγκληματική και επικίνδυνη» και τους επέβαλε… επιλογή: «Διαλέξτε εσείς ποιοι θα πάνε νοσοκομείο, μέχρι δύο».

Η οργάνωση καταδικάζει «απερίφραστα, το όργιο βίας και καταστολής, τις συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό αγωνιστών από τις αστυνομικές δυνάμεις και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών. Η ανίκανη και εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να πάρει πραγματικά μέτρα προστασίας, μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., απαγόρευσαν, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, τις συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back