Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι φιλοσοφίας με «Wittgenstein»

Εικόνα του άρθρου Εργαστήρι φιλοσοφίας με «Wittgenstein»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2021, 13:08
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι φιλοσοφίας διοργανώνουν το Τμήμα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία, στο πλαίσιο του κύκλου «Φιλοσοφία και Κινηματογράφος».

Το εργαστήρι θα ξεκινήσει με ομιλίες και θα συνεχίσει με την προβολή της ταινίας «Wittgenstein».

Ομιλητές θα είναι η Μαρία Πουρνάρη, καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ο Θανάσης Σακελλαριάδης, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συντονίστρια θα είναι η Αγλαΐα Μελά, επίκουρη καθηγήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στις 20:30 θα προβληθεί η ταινία «Wittgenstein» σε σκηνοθεσία Derek Jarman (Μεγ. Βρετανία, 1993, 72’).

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή και τη σκέψη του Βιεννέζου φιλοσόφου Λούντβιχ Βιτγκενστάιν  (26 Απριλίου 1889-29 Απριλίου 1951). Ο Βιτγκενστάιν θεωρείται ένας από τους πλέον επιδραστικούς φιλοσόφους, του οποίου το έργο διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη της φιλοσοφικής σκέψης του 20ού αιώνα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Karl Johnson Michael Gough και η Tilda Swinton.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back