Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eρευνητική γεώτρηση: Το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης

Εικόνα του άρθρου Eρευνητική γεώτρηση: Το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2023, 00:39
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων για την ερευνητική γεώτρηση «Ήπειρος 1» στην κοινότητα Γιουργάνιστα του Δήμου Ζίτσας έρχεται να υπενθυμίσει η Energean.

Σε ανακοίνωσή της ευχαριστεί όσους διατύπωσαν τις προτάσεις τους. Ιδιαίτερο ευχαριστώ απευθύνει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για την ημερίδα που έθεσε υπό την αιγίδα του.

Ωστόσο, η Energean υποστηρίζει ότι ο διάλογος με την κοινωνία συνεχίζεται. Αναφέρει μάλιστα ότι κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει απευθείας με την εταιρία, υποβάλλοντας κάποιο ερώτημα ή κάποιο σχόλιο, και διαβεβαιώνει ότι παραμένει ανοιχτή για μελλοντικές ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Κατά τα άλλα κάνει λόγο για «μια ιστορική χρονικά συγκυρία για την Ήπειρο» και για «περαιτέρω ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της περιοχής εφόσον η ερευνητική γεώτρηση συνοδευτεί από ανακάλυψη εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος».

Το επόμενο βήμα της όλης υπόθεσης –τις «αναπτυξιακές προοπτικές» της οποίας κάθε άλλο παρά συμμερίζεται όλη η κοινωνία- είναι η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την ερευνητική γεώτρηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back