Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επόμενη στάση, Αζόρες

Εικόνα του άρθρου Επόμενη στάση, Αζόρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2018, 10:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H ομάδα των Ιωαννίνων Zephyrus II που κέρδισε το διαγωνισμό Cansat ιν Greece, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό Cansats in Europe, που θα γίνει στις Αζόρες.

Η Μερόπη Τζούφη, υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, συγχαίρει την ομάδα  μαθητών και μαθητριών από το 7ο, 9ο και Λύκειο Ζωσιμαίας, για την επιτυχία τους. «Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές τους για αυτήν την εντυπωσιακή δουλειά και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο διεθνή διαγωνισμό. Επιπλέον, δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή τους με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο» αναφέρει η κα Τζούφη. Επίσης, συγχαίρει τη μαθητική ομάδα «Polyclitus» του Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, αλλά και την ομάδα «Ursa Minor» του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας που κέρδισε την τρίτη θέση στο διαγωνισμό. «Η εφευρετικότητα όλων των μαθητών και των μαθητριών, η αγάπη τους για γνώση και η καινοτόμος σκέψη τους, μας κάνει υπερήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον και ευελπιστούμε ότι θα έχουν μια λαμπρή σταδιοδρομία, με εφαλτήριο το ελληνικό δημόσιο σχολείο».


Επίσης, τη μαθητική ομάδα συγχαίει και ο Δήμος Ιωαννιτών. «Τόσο οι μαθητές των τριών σχολείων που συμμετείχαν στην ομάδα, όσο και οι καθηγητές τους κατάφεραν με αυτή τους την επιτυχία να μας κάνουν όλους περήφανους» αναφέρει ο Δήμος και ανακοινώνει ότι το προσεχές διάστημα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, θα έχουν συνάντηση με όλα τα μέλη της ομάδας, μαθητές και καθηγητές, προκειμένου να τους συγχαρούν από κοντά αλλά και να διερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο Δήμος να συνδράμει στην προσπάθεια που θα κάνουν.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της ομάδας επισκέφθηκαν και τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, τον οποίο και ευχαρίστησαν για την ως τώρα συμπαράστασή του. Ο κ. Καχριμάνης τους συγχάρηκε για την επιτυχία τους και ευχήθηκε η διάκρισή τους να έχει συνέχεια. Είπε επίσης ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα στηρίξει τη συμμετοχή της ομάδας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.  

Επίσης, τα συγχαρητήριά τους έδωσαν ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος και η πρόεδρος επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βούλα Τσίλη.

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές: Καλαμπόκης Νικόλαος- Παναγιώτης, Καπέλης Γεώργιος, Πήλιος Κωνσταντίνος, Αναστασούλη Μυρσίνη, Δασούλα Μαρία- Γεωργία, Καψάλη Παρασκευή, Λώλος Κωνσταντίνος, Βλάχου Αποστολία, Οικονόμου Γεώργιος, Κανδρέλη Παρασκευή – Μαρίνα (από το ΓΕΛ Ζωσιμαίας), Γεωργίου Δημήτριος (9ο ΓΕΛ). Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της ομάδας είναι οι κ.κ. Νικόλαος Μαρέτας (7ου ΓΕΛ) και Γεώργιος Σκαργιώτης (9ου ΓΕΛ).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back