Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια διαστημική εκδήλωση στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Μια διαστημική εκδήλωση στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2018, 18:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «CanSats in Europe» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) διοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και το ΔΗΠΕΘΕ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου και το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο-Planetarium on the Go την Παρασκευή 1 Ιουνίου, στις 21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Αραβαντινού 6-8).

Στην εκδήλωση αυτή, η ομάδα «Zephyrus II CanSat-Ioannina» (9 μαθητές από το 7ο Λύκειο, μια μαθήτρια από τη Ζωσιμαία Σχολή και ένας μαθητής από το 9ο Λύκειο) θα παρουσιάσει την εμπειρία της από τη συμμετοχή της στον διαστημικό διαγωνισμό. Η «Zephyrus II Cansat-Ioannina team» εκπροσωπεί την Ελλάδα στην τελική φάση του διαγωνισμού «CanSats in Europe» που θα διεξαχθεί στις Αζόρες.

Της παρουσίασης θα προηγηθούν προβολές στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο το οποίο θα εγκατασταθεί στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα (Παπάζογλου 5).

Οι προβολές, με ελεύθερη είσοδο, θα έχουν ως εξής:

19:00: Αποχαιρετώντας το Cassini - Εξερευνώντας τον Κρόνο

19:30: Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης

20:00: Αποχαιρετώντας το Cassini - Εξερευνώντας τον Κρόνο

20:30: Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης

21:00: Αποχαιρετώντας το Cassini - Εξερευνώντας τον Κρόνο

Τις περιγραφές και τα τρέιλερ των παραγωγών μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.planetariumotg.gr/productions.html

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Αλέκα Βακαλοπούλου, ο πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, Γιάννης Λυκοτραφίτης, και οι υπεύθυνοι καθηγητές της «Zephyrus II Cansat-Ιoannina team», Νίκος Μαρέτας και Γιώργος Σκαργιώτης, αναφέρθηκαν στην επιτυχία της ομάδας και στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν πιο σωστά το ταξίδι και η παρουσίαση στις Αζόρες.

Το CanSat είναι προσομοίωση ενός πραγματικού δορυφόρου με μέγεθος όσο ένα κουτάκι αναψυκτικού, προσφέροντας στους μαθητές τη μοναδική πρώτη εμπειρία μιας πραγματικής διαστημικής αποστολής.

Με τον διαγωνισμό, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος στοχεύει στην ανάπτυξη μίας μαθητικής κοινότητας που θα στραφεί προς το διάστημα και θα αναγνωρίσει τις ευκαιρίες που της δίνονται μέσα από την ενασχόλησή της με τη διαστημική τεχνολογία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back