ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απολογισμός μιας «διαστημικής» χρονιάς

Εικόνα του άρθρου Απολογισμός μιας «διαστημικής» χρονιάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2018, 11:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον απολογισμό της χρονιάς που την έφερε μέχρι τις Αζόρες, στον ευρωπαϊκό διαγωνισμός Cansats in Europe, κάνει η ομάδα Zephyrus II. «Έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος που ξεκίνησε από πέρσι τον Μάιο, μετά την επιστροφή μας από τον πρώτο διαγωνισμό Cansat In Greece» αναφέρει η ομάδα και περιγράφει τις «αμέτρητες ανθρωποώρες» για την προετοιμασία και την κατασκευή.

«Η προσπάθεια της ομάδας ανταμείφθηκε με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό και με τη συμμετοχή στον ευρωπαϊκό. Εκεί, η ομάδα έμεινε με «πικρή γεύση και απορίες» για το αποτέλεσμα, καθώς θεωρεί ότι η κρίση της επιτροπής, την αδίκησε. Ωστόσο, λέει ότι έχει κερδίσει «πολλά περισσότερα από τη συμμετοχή».

«Γνωρίζουμε πως όλα καταφέραμε μαζί ως ομάδα θα μας ακολουθούν για πολύ καιρό ακόμα και επιπλέον όλοι που συμμετείχαμε θα ανακαλύπτουμε διαρκώς περισσότερα οφέλη στην επιστημονική, αλλά και στην προσωπική μας πορεία και εξέλιξη» τονίζει ο «Ζέφυρος» και ευχαριστεί όλους, φορείς και πρόσωπα, που στήριξαν την προσπάθεια και βοήθησαν στο ταξίδι της ομάδας.

Η ομάδα Zephyrus II είναι οι Μυρτώ Αναστασούλη, Γιώργος Καπέλης, Λία Βλάχου, Βιβή Καψάλη, Δημήτρης Γεωργίου, Κώστας Λώλος, Γεωργία Δασούλα, Γιώργος Οικονόμου, Νίκος Καλαμπόκης, Κώστας Πήλιος, Βουλίνα Κανδρέλη, οι καθηγητές Νίκος Μαρέτας και Γιώργος Σκαργιώτης και ο  επιστημονικός συνεργάτης Παναγιώτης Τριανταφύλλου



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back