ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα... διαστημικό απόγευμα με την ομάδα Zephyrus II

Εικόνα του άρθρου Ένα... διαστημικό απόγευμα με την ομάδα Zephyrus II
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2018, 17:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λίγο πριν… εκτοξευτούν για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του διαγωνισμού «CanSats in Europe» που θα διεξαχθεί στις Αζόρες, τα μέλη της ομάδας «Zephyrus II CanSat – Ioannina» παρουσίασαν το δορυφόρο τους, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο αρχοντικό Πυρσινέλλα και στο ΤΕΕ Ηπείρου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα στηρίξει και αυτός την αποστολή με 4.000 ευρώ, τα οποία θα προστεθούν στα 10.000 ευρώ που ενέκρινε ήδη η Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην εκδήλωση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο ΤΕΕ Ηπείρου, μαθητές-μαθήτριες και καθηγητές της ομάδας παρουσίασαν την εμπειρία τους από το ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού, στο οποίο ήρθαν πρώτοι.

Λίγο πριν, έγιναν προβολές στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα, όπου είχε στηθεί το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο. Εκεί, την ομάδα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Θανάση Μανταλόβα, την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΙ Αλέκα Βακαλοπούλου. Μίλησαν με τα μέλη της ομάδας για την προσπάθειά τους και πήραν από κοντά μια ιδέα για τους στόχους.  

Στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα βρέθηκαν και αρκετοί πολίτες που είδαν από κοντά το δορυφόρο της ομάδας και έμαθαν λεπτομέρειες για το ταξίδι από τα Γιάννενα στην Αθήνα και τελικά, στις Αζόρες.

Η ομάδα των έντεκα μαθητών και μαθητριών από το 7ο, 9ο και το Λύκειο της Ζωσιμαίας, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών, Νίκου Μαρέτα και Γιώργου Σκαργιώτη, θα διαγωνιστεί με αντίστοιχες ομάδες από άλλες δεκαοκτώ Ευρωπαϊκές χώρες με στόχο  την πανευρωπαϊκή πρωτιά.

«Τόσο οι μαθητές των τριών σχολείων που συμμετείχαν στην ομάδα, όσο και οι καθηγητές τους κατάφεραν με αυτή τους την επιτυχία να μας κάνουν όλους περήφανους. Εμείς από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα τους και συνεχίζουμε να το κάνουμε ελπίζοντας να μας χαρίσουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back