Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 3-07-2020, 14:46
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα, απένειμε βραβεία σε τοπικές επιχειρήσεις της Άρτας και της Θεσπρωτίας, μέλη του δικτύου ποιότητας για τον αειφόρο και ποιοτικό τουρισμό του ευρωπαϊκού έργου «QNeST - Quality Network on Sustainable Tourism».

Η εκδήλωση ήταν διαδικτυακή, ελέω πανδημικών κανόνων.

Ο διευθυντής του εργαστηρίου Χρυσόστομος Στύλιος, παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου, στο οποίο  συμμετέχουν ως εταίροι, ειδικοί σε θέματα τουρισμού, πολιτιστικής κληρονομιάς, Μεσογειακής διατροφής και αξιοποίησης τεχνολογιών πληροφορικής, από 5 χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία και Μαυροβούνιο, τονίζοντας την «ανάγκη συνεργασίας όλων των άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενων φορέων για την προώθηση και ανάδειξη της παραδοσιακής, υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς επίσης και των τοπικών προϊόντων που συνδέονται με τη μεσογειακή διατροφή».

Τις προοπτικές των τοπικών προϊόντων που σχετίζονται με τη μεσογειακή διατροφή παρουσίασε ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δημήτρης Σκάλκος, «δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις στρατηγικές ανάπτυξης νέων προϊόντων και σε παραδείγματα αποτελεσματικού και αποδοτικού marketing». Στη συνέχεια, η δρ Δωροθέα Παπαθανασίου-Zuhrt ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο «οι πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός ανάπτυξης νέων αναδυόμενων τουριστικών προορισμών».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα