Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Επιχειρηματικό πάρκο Άρτας: Αναζητείται κατάλληλη θέση

Εικόνα του άρθρου Επιχειρηματικό πάρκο Άρτας: Αναζητείται κατάλληλη θέση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2021, 23:51
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μπορεί η Άρτα να περιμένει εδώ και 40 χρόνια ένα επιχειρηματικό πάρκο, αλλά προς το παρόν προτεραιότητα έχει η χωροθέτηση του πάρκου. Και η υπόθεση αυτή δεν έληξε.

Η προτεινόμενη θέση στην περιοχή Κριεκούκια Αμμοτόπου, την οποία είχε παραχωρήσει ο Δήμος Αρταίων το 2006, κάθε άλλο παρά κατάλληλη κρίθηκε από τους μελετητές που έκαναν τον φάκελο σκοπιμότητας-βιωσιμότητας του πάρκου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τα σοβαρά μειονεκτήματα είναι: μεγάλη κλίση, μικρή έκταση ανάπτυξης και παρεμβολές ιδιωτικών εκτάσεων.

Με τα δεδομένα αυτά, η δημοτική αρχή Αρταίων εισηγήθηκε κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή των αναμόρφωση του προϋπολογισμού, να γίνει μια μελέτη συγκριτικής αξιολόγησης περιοχών με σκοπό την επιλογή της βέλτιστης θέσης για τη χωροθέτηση του επιχειρηματικού πάρκου.

«Έχουμε στα χέρια μια μελέτη η οποία μας λέει ότι η περιοχή Κριεκούκια παρουσιάζει σοβαρά μειονεκτήματα και τι λέμε; Να προχωρήσουμε σε μια συγκριτική μελέτη να εξετάσουμε και άλλες περιοχές, να πάμε να τις δούμε και όλοι μαζί να αποφασίσουμε τι θέλουμε για τον τόπο μας. Η μελέτη για τα Κριεκούκια και οι εναλλακτικές προτάσεις θα παρουσιαστούν σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Άρτας. Εάν ο επιχειρηματικός κόσμος, το Επιμελητήριο Άρτας, εμμένουν παρόλο τα προβλήματα που έδειξαν οι μελέτες, για τα Κριεκούκια, ο Δήμος Αρταίων θα είναι δίπλα σε όποια απόφαση και αν παρθεί» τόνισε ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back