Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιχειρηματίες από τα… λυκειακά χρόνια

Εικόνα του άρθρου Επιχειρηματίες από τα… λυκειακά χρόνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2018, 16:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου, στα Γιάννενα, θα γίνει ένα θερινό σχολείο νεανικής επιχειρηματικότητας. Ένα θερινό σχολείο που έρχεται να βάλει την επιχειρηματικότητα στη ζωή μαθητών Λυκείου 

Τη δράση αυτή διοργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η επιχειρηματική κουλτούρα μπορεί και πρέπει να διαμορφωθεί στους νέους». Η διοργάνωση στα Γιάννενα γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται λοιπόν σε μαθητές Λυκείου, με επάρκεια στην αγγλική γλώσσα, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με θέματα επιχειρήσεων και επιχειρηματικότητας.Περιλαμβάνει μαθήματα, αναλύσεις πραγματικών επιχειρήσεων (case studies), συμμετοχή σε επιχειρηματικά παιχνίδια, εργαστηριακές ασκήσεις και άλλες ομαδικές δραστηριότητες, εξοικείωση με πολλές έννοιες της Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπως η οργάνωση επιχειρήσεων, η ηγεσία, η ομαδικότητα, το μάρκετινγκ, η χρηματοοικονομική διοίκηση, η καινοτομία, η στρατηγική, η διοίκηση ανθρωπίνων πόρων και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, οι μαθητές θα αναπτύξουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο για μια δική τους ιδέα.

Το πρόγραμμα θα γίνει στο 4ο Λύκειο, στο συγκρότημα της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, καθημερινά από τις 09.45 έως τις 17.00. Για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλέφωνο 210 8203 827, στο e-mail yes@aueb.gr ή την ιστοσελίδα του προγράμματος www.yes.aueb.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back