Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιτροπή Αγώνα Λύγγου: «Ενωμένοι κι όχι διχασμένοι»

Εικόνα του άρθρου Επιτροπή Αγώνα Λύγγου: «Ενωμένοι κι όχι διχασμένοι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2021, 23:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα πνεύματα μεταξύ Δήμου Ζίτσας και Δήμου Δωδώνης προσπαθεί να καταλαγιάσει η επιτροπή αγώνα της Τοπικής Κοινότητας Λύγγου Γραμμενοχωρίων κατά των μονάδων βιορευστών.

Η επιτροπή αγώνα αναφέρεται στο ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Ζίτσας (το οποίο στη συνέχεια κατήγγειλαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης) κατά του Δήμου Δωδώνης που στο υπόμνημά του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σημείωνε μεταξύ άλλων ότι οι υποψήφιοι επενδυτές δεν εξέτασαν την εναλλακτική λύση της χωροθέτησης στη Βιομηχανική Περιοχή.

Η επιτροπή αγώνα εξηγεί ότι ο Δήμος Δωδώνης υποστήριξε ό,τι υποστήριξε και η ίδια: τη σχετική  έλλειψη στην αιτιολογία του φακέλου της αδειοδότησης, του επιχειρήματος δηλαδή ότι δεν εξετάστηκε συγκριτικά η λύση αυτή περί τη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων σε σχέση με την προτεινόμενη θέση χωροθέτησης των εν λόγω μονάδων. «Πρόκειται για επιχείρημα που πηγάζει από την ίδια τη σχετική νομοθεσία και το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδίου Περιφέρειας Ηπείρου και αποτελεί έναν από τους συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ακυρώνονται τέτοιου είδους μελέτες από τα δικαστήρια» τονίζεται.

Βέβαια, με σημερινή της ανακοίνωση, η δημοτική αρχή προσπαθεί να εξηγήσει ότι το ομόφωνο ψήφισμα καταγγέλλεται η ανάμειξη του γειτονικού Δήμου Δωδώνης «στα του οίκου μας και όχι η αναφορά του στο συγκεκριμένο χώρο».

Όπως και να ‘χει, η επιτροπή αγώνα επισημαίνει ότι «ο τελικός στόχος πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back