Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 17-06-2021, 16:10
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε επίτιμο δημότη του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας θα αναδειχθεί ο πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα Erik Haupt, την Κυριακή 20 Ιουνίου, στις 20:00, στο Μνημείο Πεσόντων Φιλελλήνων στο Πέτα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

«Συχνός επισκέπτης της περιοχής μας, ο αξιότιμος Πρέσβης της Ουγγαρίας, λάτρης της Ελλάδας και σύγχρονος φιλέλληνας, επέλεξε να δείξει την αγάπη

του προς τη χώρα μας, μέσω του Δήμου Νικολάου Σκουφά.Για αυτή του την αγάπη προς την πατρίδα μας, και τις ατέρμονες προσπάθειές του για την προώθηση της φιλίας μεταξύ των λαών μας, ο κ. Haupt, θα αποτελεί σύντομα επίτιμο μέλος της κοινότητάς μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Νικ. Σκουφά.

Ο κ. Haupt είναι πρεσβευτής της Ουγγαρίας στην Ελλάδα από το 2015. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο παρελθόν δίδασκε την ελληνική γλώσσα στη σχολή της ελληνικής κοινότητας στη Βουδαπέστη, ενώ είναι λέκτορας της ελληνικής φιλολογίας στον Πανεπιστήμιο Eötvös Loránd της Βουδαπέστης. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, μετέφρασε το έργο του Βενέζη «Αιολική Γη» στα ουγγρικά, κατέγραψε τα ελληνικά χειρόγραφα της ελληνορθόδοξης βιβλιοθήκης της Ουγγαρίας, και δημοσίευσε την ιστορία της ελληνικής διασποράς στην πατρίδα του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια της επιτύμβιας στήλης των Ούγγρων Πεσόντων της «Μάχης του Πέτα», έργο το οποίο φιλοτέχνησε ο γιαννιώτης γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus