Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

«Επιτηρούμενη δημοσιογραφία» θέλει ο υπουργός

Εικόνα του άρθρου «Επιτηρούμενη δημοσιογραφία» θέλει ο υπουργός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2021, 17:39
ΕΛΛΑΔΑ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε το σχέδιο για τις συναθροίσεις. Πέρα από την κριτική που δέχεται το σχέδιο, το οποίο στρέφει σε πιο κατασταλτικές οδούς και πρακτικά, περιορίζει ή και απαγορεύει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ένα σημείο του δημιουργεί εμπόδια στη δημοσιογραφική δουλειά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα προβλέπονται οριοθετημένοι χώροι για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν συγκεντρώσεις.

Η διάταξη είναι παρεμποδιστική στο έργο των δημοσιογράφων και γενικά, στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Ειδικά τη στιγμή που πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, πήραν δημοσιότητα περιπτώσεις που η αστυνομία προέβη σε αλόγιστη και απρόκλητη χρήση βίας εις βάρος διαδηλωτών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι πρόκειται για «διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων που μπορούν να βρεθούν στο επίκεντρο επεισοδίων». Δεν είναι ωστόσο λίγες οι φορές που φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας.

Ο υπουργός, ο οποίος προσθέτει έναν ακόμα αντιδημοκρατικό «σελιδοδείκτη» στη θητεία του, τόνισε ότι «η αστυνομία θα οριοθετήσει ένα συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους και ένας ορισμένος εκ των προτέρων αξιωματικός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ' όλη τη διάρκεια της συνάθροισης, έχοντας ως στόχο τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση». Φυσικά, με «ορισμένο χώρο» δεν γίνεται δημοσιογραφία, αλλά απλή παρατήρηση μερικών από τα γεγονότα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back