ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστροφή… το Νοέμβριο από τη Μόσχα

Εικόνα του άρθρου Επιστροφή… το Νοέμβριο από τη Μόσχα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2016, 20:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Είκοσι μέρες παράταση ετοιμάζεται να πάρει η έκθεση της γιαννιώτικης αργυροχρυσοχοΐας στη Μόσχα. Σχετικό αίτημα έχει καταθέσει το μουσείο «Νέα Ιερουσαλήμ» προς το δήμο Ιωαννιτών, με θετική απάντηση από ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, οι εμπλεκόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο αν μπορεί να δοθεί και περαιτέρω παράταση, κάτι που θα γίνει δυνατό αν αντιμετωπιστούν διάφορα τεχνικά ζητήματα.

Στο μεταξύ, το κοινό έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα εκθέματα και την τέχνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του μουσείου, από τις 16 Ιουλίου ως την 1η Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν την έκθεση 5.000 άτομα περίπου. Ο αριθμός αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο. Την έκθεση που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας-Ρωσίας, οργάνωσαν ο δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, έχοντας την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, τη βοήθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και τη συνεργασία του ΚΕΠΑΒΙ, καθώς και τη συμμετοχή ιδρυμάτων και ιδιωτών που παραχώρησαν εκθέματα και συλλογές τους.

Ακόμα, τα εκθέματα αναμένεται να αποτελέσουν θεματική για το διαγωνισμό τέχνης του ομοσπονδιακού διαμερίσματος της περιφέρειας της Μόσχας. Γι αυτό το μουσείο ζητάει την παράταση της έκθεσης μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back