ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστολή για αδέσποτα… made in China

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2018, 16:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια... τρολιά προκάλεσε αρκετή αναστάτωση σήμερα στο Δημαρχείο, το οποίο δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από ζωοφιλικές οργανώσεις από όλη τη χώρα.  

Όλα ξεκίνησαν από ένα διαδικτυακό έγγραφο που φέρει μάλιστα τις (πλαστές) υπογραφές του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργου Καψάλη, σύμφωνα με το οποίο οι δύο φορείς αποφάσισαν να παραχωρήσουν τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στον σύλλογο κινέζων φοιτητών «Society of Chinese Students in Ioannina ‘Du Mu’». Οι… εμπνευστές του ψεύτικου εγγράφου επιχείρησαν προφανώς να στηλιτεύσουν το γεγονός της κάθε άλλο παρά αποτελεσματικής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στην πόλη.

Η αντίδραση του Δημαρχείου ήταν έντονη, από τη στιγμή που το δήθεν έγγραφο φέρει και την υπογραφή του δημάρχου. Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται ότι «η αναπαραγωγή ενός πλαστού εγγράφου με τα σήματα του Δήμου Ιωαννιτών και τις υπογραφές δημάρχου και πρύτανη ξεπερνάει τα όρια του αστείου κι αγγίζει αυτά της συκοφαντίας». Μάλιστα, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.

Επί της ουσίας του θέματος, δηλαδή της διαχείρισης των αδέσποτων, το Δημαρχείο υπογραμμίζει ότι «από την πρώτη στιγμή ο Δήμος παλεύει, πολλές φορές εντελώς μόνος, να περιορίσει ένα φαινόμενο που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις». Υπενθυμίζει δε ότι έχει καταθέσει τις επίσημες προτάσεις του τόσο στους τοπικούς φορείς όσο και στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back