Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αδέσποτα και… διπλωματικό ζήτημα

Εικόνα του άρθρου Αδέσποτα και… διπλωματικό ζήτημα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2017, 17:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, το οποίο λογίζεται ως πρόβλημα με διαφορετικό τρόπο από κάθε «πλευρά ενδιαφέροντος», ξανάρχεται στο προσκήνιο με σχετικά δραματικό τρόπο, από την πρυτανική αρχή. Ο πρύτανης Γιώργος Καψάλης, ένα μήνα και πλέον μετά τη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τάκη Κατηρτσίδη, η οποία έμεινε στην ιστορία μόνο για τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατόπιν, καθώς δεν ελήφθη κάποιο μέτρο, επικαλείται τους αλλοδαπούς φοιτητές: «Πριν από λίγες μέρες απηύθυναν  επιστολή – έκκληση προς τις αρχές της πόλης, την οποία κοινοποίησαν και στη διοίκηση του Ιδρύματος. Με την επιστολή αυτή εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα σκυλιά στην πανεπιστημιούπολη» είπε ο κ. Καψάλης. Πληροφόρησε επίσης ότι «εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν νομικά και να κοινοποιήσουν την κατάσταση στις πρεσβείες των χωρών τους».

Σε επίπεδο λύσεων, ο κ. Καψάλης είπε ότι το πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να παραχωρήσει χώρο για τη φιλοξενία των ζώων, αρκεί να βρεθεί λύση και να διαλυθούν οι αγέλες που έχουν σχηματιστεί στο πανεπιστήμιο.

«Εκφράζουμε κραυγή αγωνίας μπροστά στα σχεδόν καθημερινά κρούσματα που εμφανίζονται και μπροστά στην απειλή και τον τρόμο που βιώνουν φοιτητές, προσωπικό και επισκέπτες του ιδρύματος από τα αδέσποτα σκυλιά» τόνισε.

Το πρόβλημα των ζώων όμως, παραμένει βασικά… ανθρώπινο. Άνθρωποι τα παρατάνε στους χώρους του πανεπιστημίου σωρηδόν (ακόμα), άνθρωποι δεν φροντίζουν για τη στείρωσή τους και τα ζώα αναπαράγονται, ενώ τέλος, τα σκυλιά συμπεριφέρονται σαν... σκυλιά, κάτι που το ξεχνάμε συχνά. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τα φοβούνται και έχουν τον τρόπο τους μαζί τους (και δεν θα πέσουν θύματα επιθέσεων), υπάρχουν άνθρωποι που τα φοβούνται και δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν το «χειρισμό» τους και πολύ λογικά ανησυχούν, υπάρχουν και οι ασυνείδητοι που τα παρατάνε και τα κακοποιούν, μεταφέροντας το πρόβλημα στους επόμενους. Εκτός όμως από αυτά, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μπαίνει ένα μη δεσποζόμενο σκυλί σε μια αίθουσα της πανεπιστημιούπολης. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία…

Εν τέλει, συνεχίζοντας σε δραματικό τόνο, ο κ. Καψάλης ζήτησε να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα. «Δεν στρεφόμαστε εναντίον κανενός, χρειαζόμαστε άμεσα τη βοήθεια όλων, για να δοθεί λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε» κατέληξε.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back