Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίσκεψη στο πανεπιστήμιο και… ολίγη αντιπολίτευση

Εικόνα του άρθρου Επίσκεψη στο πανεπιστήμιο και… ολίγη αντιπολίτευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2016, 16:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο βουλευτής Επιρκατείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης, συνοδεία του βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα, του προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Σπύρου Βασιλείου και της υπεύθυνης εκπαιδευτικά θέματα, Ελένη Σιάφη. Ο κ. Φορτσάκης που βρίσκεται στα Γιάννενα για εκδήλωση της ΝΔ, συναντήθηκε με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Γιώργο Καψάλη και μίλησαν για θέματα του ιδρύματος. Ο κ. Καψάλης, κατόπιν, ευχαρίστησε τον κ. Φορτσάκη για την επίσκεψη αλλά και το «ιδιαίτερο ενδιαφέρον» που όπως είπε, έδειξε ο πρώην πρύτανης και τόνισε μεταξύ άλλων: «Παρουσιάσαμε τα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τα οποία ο πρώην πρύτανης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον». Ο κ. Καψάλης τόνισε ότι «η συζήτηση για την ανώτατη εκπαίδευση πρέπει να καθορίζεται από το συνεχή διάλογο, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη».

Από την πλευρά του κ. Φορτσάκης εξήρε το ίδρυμα για το επίπεδό του και πρόσθεσε ότι «η πολιτεία πρέπει να δώσει περισσοτερα χρήματα από αυτά που διαθέτει, για την ανώτατη εκπαίδευση».  Κάλεσε επίσης δήμο και Περιφέρεια Ηπείρου να στηρίξουν περισσότερο το ίδρυμα και τόνισε ότι «πρέπει να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί η διασύνδεση με την οικονομία».

Ο βουλευτής κ. Τασούλας τέλος, χαρακτήρισε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «προκεχωρημένο φυλάκιο προκοπής» και προετοίμασε για συζήτηση στη Βουλή για τα πανεπιστήμια, την οποία θα ζητήσει η ΝΔ με προτάσεις της.

Κανείς από τους δύο βουλευτές δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Ο μεν κ. Φορτσάκης, με αφορμή την ανάκληση της ρύθμισης για τη μετατροπή ειδικού προσωπικού σε λέκτορες, είπε ότι «την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση προσπάθησε να υφαρπάξει την έγκριση της Βουλής για να τακτοποιήσει μια κατηγορία ανθρώπων που θεωρεί ‘δικούς της’». Στηλίτευσε επίσης τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση ανακάλεσε τη ρύθμιση, λέγοντας ότι «οι νόμοι δεν ανακαλούνται με επιστολές, αλλά με άλλους νόμους». Ο δε κ. Τασούλας στην επωδό της σύντομης δήλωσής του είπε «ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο».

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back