Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Σε ετοιμότητα» για τα πτυχία-μάστερ

Εικόνα του άρθρου «Σε ετοιμότητα» για τα πτυχία-μάστερ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2016, 17:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έτοιμο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να δίνουν μάστερ εντός πενταετούς κύκλου φοίτησης τα τρία πολυτεχνικά τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δήλωσε ο πρύτανης του ιδρύματος Γιώργος Καψάλης σήμερα. Ο κ. Καψάλης, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι «αν υπάρξει ρύθμιση θα είμαστε έτοιμοι. Πληρούν τις προϋποθέσεις τα 3 τμήματα και αν χρειαστεί κάτι επιπλέον, θα είμαστε σε ετοιμότητα».

Ωστόσο, ξεκίνησε την απάντησή του λέγοντας ότι η αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου βάζει πολλά θέματα σε εκκρεμότητα, ανάμεσά τους και αυτά. «Ήδη, στο θέμα των μεταπτυχιακών υπάρχει διαφορετική στάση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καψάλης.

Κατά τα λοιπά, σήμερα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το δήμο Νικολάου Σκουφά Άρτας. Ο κ. Καψάλης μαζί με το δήμαρχο Στάθη Γιαννούλη υπέγραψαν τη συμφωνία και κατόπιν, έκαναν δηλώσεις. Το πανεπιστήμιο αναλαμβάνει μέσω του Ιστορικού-Αρχαιολογικού, την επιστημονική διοργάνωση συνεδρίων και επιστημονικών συναντήσεων, την επιλογή θεματικών ενοτήτων, την επιστημονική επιμέλεια της έκδοσης πρακτικών των συνεδρίων, καθώς και τη συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Σύμφωνα με τον κ. Καψάλη, ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πέντε: τα πανεπιστήμια του Σάσσαρι, της Βαρσοβίας, του Μονάχου, του Λουντ και των Βερσαλλιών. Ήδη, το Ιστορικό έχει συνδιοργανώσει τρία επιστημονικά συνέδρια σε συνεργασία με τον δήμο. « Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θεωρεί ότι η συνεργασία που έχει αναπτύξει με τον Δήμο Νικολάου Σκουφά αποτελεί ένα υπόδειγμα ανάλογων δράσεων και εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη σημερινή υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας» τόνισε ο κ. Καψάλης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Γιαννούλης στην τοποθέτησή του. Ο κ. Καψάλης προετοίμασε για ακόμα μια πρωτοβουλία, μέσα στον Δεκέμβριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back