ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίσκεψη πρωθυπουργού: Το νερό και οι αγροτικές επιδοτήσεις

Εικόνα του άρθρου Επίσκεψη πρωθυπουργού: Το νερό και οι αγροτικές επιδοτήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2023, 17:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στα Γιάννενα, για μια προεκλογική βασικά επίσκεψη (αν δύσκολα θα είναι η μόνη μέχρι τις 21 Μαΐου) και επέλεξε να ξεκινήσει την περιοδεία του στις επιχειρήσεις της περιοχής, με έναν κάπως άκαιρο συμβολισμό:

Ενώ η επικαιρότητα βρίθει από τις αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού, ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κριτική και εκ των ένδον για τη «ρυθμιστική αρχή υδάτων» και τους σκοπούς της, ενώ το γραφείο Τύπου της ΝΔ σχεδόν καθημερινά προσπαθεί να ανασκευάσει δεδομένα και να διαψεύσει τις επιφυλάξεις, ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την επίσκεψή του από μια ιδιωτική εταιρία εμφιάλωσης νερού.

Προφανώς, είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά οι παραλληλισμοί είναι εξίσου ισχυροί…

Μιλώντας επίσης για τις αγροτικές επιδοτήσεις, ο πρωθυπουργός έκανε μια νύξη στη δικαιοσύνη (που αποτελεί βασικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ), λέγοντας ότι «δικαιοσύνη είναι να εισπράττουν τις επιδοτήσεις αυτοί που τις δικαιούνται».

Μεταξύ αυτών είναι και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με την έρευνα #FarmSubsidies στην οποία συμμετείχε το Reporters United, ο πρωθυπουργός έχει λάβει, από το 2014 ως το 2021, το ποσό των 29.849,03 ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ως ενεργός αγρότης. Προφανώς, είναι ένα πρόσθετο εισόδημα για τον πρωθυπουργό και όχι το βασικό του…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back