ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Περιοδεύει σε επιχειρήσεις των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Κυρ. Μητσοτάκης: Περιοδεύει σε επιχειρήσεις των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2023, 15:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέφτασε στα Γιάννενα και ξεκίνησε τις επισκέψεις του ήδη σε επιχειρήσεις. Πρώτη επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις όχι μόνο της Ηπείρου αλλά της Ελλάδας, στην εταιρία εμφιάλωσης νερού «Χήτος», και δεύτερη επίσκεψη σε μια μικρή επιχείρηση μελισσοκομικών προϊόντων, τη Nomad, με τον κ. Μητσοτάκη να επιχειρεί να δείξει ότι η κυβέρνησή του ενδιαφέρεται για μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα και με το ενημερωτικό σημείωμα, ο πρωθυπουργός χάρηκε για την επίσκεψή του στην εταιρία «Χήτος». «Εδώ θα έλεγα ότι χτυπάει η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδος και χαιρόμαστε πραγματικά όταν οι δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις αισθάνονται ασφάλεια να επενδύουν, να επεκτείνονται, να μεγαλώνουν, να διεκδικούν καινούριες αγορές… Και θέλω να μεταφέρω και από εδώ τη διαρκή στήριξη την οποία θα παρέχει η ελληνική πολιτεία σε όλες τις δυναμικές επιχειρήσεις που μεγαλώνοντας τη δραστηριότητά τους προσφέρουν και πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Επεσήμανε επίσης ότι «οι μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας είναι να έχετε ικανοποιημένο, καλά καταρτισμένο και καλά πληρωμένο ανθρώπινο δυναμικό και να προσαρμοστείτε στις επιταγές μιας φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγής». Μίλησε τέλος και για τα φορολογικά κίνητρα που υπάρχουν για τη συγχώνευση εταιριών. «Είναι σημαντικό το μέγεθος, είναι αυτό το οποίο εξασφαλίζει καλύτερη παραγωγικότητα και καλύτερη ανταγωνιστικότητα και βέβαια καλύτερη θέση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε για την επιχείρηση από τον ιδιοκτήτη Νίκο Χήτο.

Ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνεται στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», όπου θα εγκαινιάσει δύο νέες γραμμές παραγωγής προϊόντων.


Upd: Πριν την επίσκεψη στη γαλακτοβιομηχανία, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την εταιρία τεχνολογίας Natech

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back