ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιπλέον χρήματα για έργα στην πόλη

Εικόνα του άρθρου Επιπλέον χρήματα για έργα στην πόλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2018, 13:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με 2,7 εκατ. ευρώ που προέκυψαν ως ταμειακό υπόλοιπο του 2017 από τα ανταποδοτικά, ο Δήμος Ιωαννιτών θα ενισχύσει πιστώσεις και θα χρηματοδοτήσει νέα έργα. Τη σχετική εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας, παρουσιάζοντας λεπτομερώς τον «προορισμό» των χρημάτων.

Ένα ποσό θα διατεθεί για την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED και ένα  για τη μετεγκατάσταση του εργοταξίου. Ποσά επίσης θα διατεθούν για  τη δεύτερη φάση της υπογειοποίησης των κάδων, την προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων καθώς και την υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των 47 μόνιμων εργαζόμενων. «Η δημοτική αρχή σεβόμενη και το τελευταίο ευρώ που οι δημότες των Ιωαννίνων πληρώνουν μέσω των ανταποδοτικών τελών έχει προγραμματίσει και θα αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά μετατρέποντάς σε έργα προς όφελος όλης της γιαννιώτικης κοινωνίας» τόνισε ο κ. Γιωτίτσας και πρόσθεσε ότι «αξιοποιούμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ των συμπολιτών μας για έργα ουσίας που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής χωρίς δανεισμούς αλλά με σωστή διαχείριση και προγραμματισμό», τόνισε μεταξύ άλλων».

  • 1,125 εκατ για LED (συνολική δαπάνη 2 εκατ. ευρώ)
  • 645.000 για τη μετεγκατάσταση του εργοταξίου.
  • 450.000 Υπογειοποίηση κάδων σε έξι σημεία
  • 250.000 Για νέους κάδους
  • 150.000 θα δοθούν για την υπογραφή 2μηνων και 8μηνων συμβάσεων στην καθαριότητα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν μέχρι την πρόσληψη των 47 μονίμων υπαλλήλων.

«Τα  φετινά αποτελέσματα στην είσπραξη των ανταποδοτικών μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι για την επόμενη χρονιά όπου θα έχουμε κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων, λόγω της λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, το κόστος όχι μόνο δεν θα μεταφερθεί στους πολίτες αλλά θα έχουμε τη δυνατότητα για περαιτέρω μείωση τελών», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back