ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Επιμόρφωση» ή ρατσιστικές «υποθέσεις εργασίας»;

Εικόνα του άρθρου «Επιμόρφωση» ή ρατσιστικές «υποθέσεις εργασίας»;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2023, 19:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΕΑΠ Ιωαννίνων, παράταξη στην τοπική ΕΛΜΕ, θέτει μερικά ζητήματα για την, προβληματική όπως δείχνουν οι πρώτες «υποθέσεις εργασίας», διαδικασία επιμόρφωσης των καθηγητών.

Ερωτήσεις όπως τι θα κάνουν αν κάποιος μαθητής «είναι έως και αναρχικός» και άλλες παρεμφερείς, εντελώς αντιπαιδαγωγικές και ενίοτε, ξεκάθαρα ρατσιστικές και αναχρονιστικές υποθέσεις «προς καταστολή», είναι η μια διάσταση. «Λόγος ρατσιστικός, αναχρονιστικός, προερχόμενος κατευθείαν από τα ράφια του σκοταδισμού. Ενδεικτικά οι μαθητές χαρακτηρίζονται ‘προβληματικοί έως το βαθμό μάλιστα του αναρχικού’(!), τα σχολεία ‘καταυλισμοί στιγματισμένων’ και οι επιμορφούμενοι καλούνται να συνετίσουν/συμμορφώσουν τους αναρχικούς και να καλλωπίσουν τα σχολεία με την αναζήτηση πόρων μέσω χορηγιών» περιγράφει η ΕΑΠ.

Πέραν τούτων υπάρχει και μια ακόμα διάσταση: η επιμόρφωση είναι εξ αποστάσεως, με υποχρέωση του εκπαιδευτικού να διαθέτει χώρο και εξοπλισμό, με «επικοινωνία εκπαιδευτών εκπαιδευόμενων γίνεται έξω από κάθε θεσμικό πλαίσιο μέσα από εφαρμογές τύπου viber οποιαδήποτε ώρα και μέρα βολεύεται ο εκπαιδευτής» και τηλεμάθημα χωρίς καμιά δυνατότητα αλλαγής «τηλεμάθημα λοιπόν Κυριακές, αργίες μέχρι και τις διακοπές του Πάσχα και την Καθαρά Δευτέρα».

Η ΕΑΠ εκφράζει ρητά την αντίθεσή της στο περιεχόμενό της επιμόρφωσης, «γιατί υλοποιεί ουσιαστικά, τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και τις αντιλαϊκές συνθήκες που κατακερματίζουν τη γνώση και δεν παίρνει υπόψη της ούτε τις διαμορφωμένες από τον κλάδο θέσεις στα εκπαιδευτικά συνέδρια ενώ απροκάλυπτα προωθεί αναχρονιστικές, σκοταδιστικές , ρατσιστικές αντιλήψεις» και ζητάει τα εξής:

  • Η επιμόρφωση να γίνεται εντός εργασιακού ωραρίου και δια ζώσης, να μπορούν όσοι-ες μετακινούνται να παρακολουθήσουν την επιμόρφωση στον τόπο κατοικίας τους.
  • Όσοι-ες εκπαιδευτικοί έχουν κάνει εισαγωγική επιμόρφωση ως αναπληρωτές πρέπει να θεωρούνται επιμορφωμένοι και ως εκ τούτου να μην απαιτείται από αυτούς ένταξη στο πρόγραμμα της εισαγωγικής επιμόρφωσης.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back