Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Επιμένω στην τεκμηριωμένη θέση μου»

Εικόνα του άρθρου «Επιμένω στην τεκμηριωμένη θέση μου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2023, 18:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης επιστρέφει με την πρότασή του να παραχωρηθεί στην πόλη το στρατόπεδο στο σύνολό του, με κάλυψη των αναγκών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με μετατροπή του σε πάρκο πρασίνου και πολιτισμού και διοικητικό κέντρο.

Την πρόταση αυτή την επανέλαβε και στον Δήμο Ιωαννιτών πριν από 15 ημέρες, ενόψει και της ανάθεσης της μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Με τη νέα του ανακοίνωση, έρχεται να απαντήσει σε διάφορα σχόλια στον τοπικό Τύπο, «καλοπροαίρετα και μη», όπως σημειώνει. Επισημαίνει ότι ο ίδιος είχε φέρει για πρώτη φορά το σχετικό θέμα στη Βουλή το 2001, ενώ από το 2009 και μετά, με την ολοκλήρωση της μελέτης του Ρυθμιστικού Σχεδίου του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, προωθεί τη λύση της παραχώρησης όλου του στρατοπέδου.

Η προ ολίγων ημερών παρέμβασή του στον Δήμο, όπως σημειώνει, έγινε με αφορμή ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών περί εκκίνησης διαλόγου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το στρατόπεδο. «Θεώρησα υποχρέωσή μου να επανέλθω, ενισχύοντας στη σχετική συζήτηση τη θέση της δημοτικής Αρχής. Επιμένω στην τεκμηριωμένη θέση μου» υπογραμμίζει.

Σε αυτό το σημείο προσθέτει ότι πολίτες και εκπρόσωποι φορέων επικοινωνούν μαζί του εκφράζοντας τη σύμφωνη γνώμη τους, ενώ παραπέμπει και στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) για την Παμβώτιδα, η οποία βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος. «Σύμφωνα με την ΕΠΜ, στην περιοχή που καλύπτει σήμερα το στρατόπεδο Βελισσαρίου δεν προβλέπονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις» τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back