ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιμένει στις «περιφερειακές μικροχρηματοδοτήσεις»

Εικόνα του άρθρου Επιμένει στις «περιφερειακές μικροχρηματοδοτήσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2020, 18:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άλλη μια σειρά επιστολών έστειλε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, σχετικά με την πρόταση για τη δημιουργία ενός περιφερειακού ταμείου ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παραγωγών, στα πρότυπα της παλιάς ΕΤΒΑ, με αποδέκτη τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και τους προέδρους των Επιμελητηρίων.

Ο κ. Ριζόπουλος επιμένει να προτείνει τη χρήση του ποσού για το διατηρητέο κτίριο που θέλει να αγοράσει η Περιφέρεια ως κεφάλαιο για τη δημιουργία αυτού του ταμείου, λέγοντας ότι είναι «παράλογο να υπάρχουν 500.000 ευρώ στο Περιφερειακό Ταμείο τα οποία αντί να χρησιμοποιηθούν για να στηθεί ένας χρηματοοικονομικός οργανισμός που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αντλήσει και περισσότερα κεφάλαια, εμείς να τα δώσουμε σε ένα κτήριο». Δεν επαναλαμβάνει ωστόσο την εκτίμηση ότι «θα δώσουμε σε κάποιους μισό εκατομμύριο για να στεγάσουμε 5-6 υπαλλήλους».

Ο κ. Ριζόπουλος σημειώνει ότι η εταιρία μικροχρηματοδοτήσεων μπορεί να δημιουργηθεί από το περιφερειακό ταμείο και τα επιμελητήρια, με βάση το νόμο που θα ψηφίσει εντός των ημερών η κυβέρνηση.

Τέλος, σημειώνει ότι δεν πρότεινε ποτέ να μετατραπεί το περιφερειακό ταμείο σε τράπεζα, ούτε να χρησιμοποιηθούν χρήματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Προσθέτει επίσης ότι τις σχετικές άδειες για ίδρυση τέτοιων οργανισμών, «τις επιβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι ακριβώς επειδή υπάρχει ορκωτός λογιστής στο Περιφερειακό Ταμείο οι διαδικασίες μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα και να διοχετευτούν χρήματα στην αγορά. Στη συγκεκριμένη Ανώνυμη Εταιρία μάλιστα θα μπορούν να ληφθούν και άλλοι πόροι από άλλες δυνατότητες τις οποίες θα υποδείξει το Υπουργείο Οικονομικών ή ακόμα και η Τράπεζα της Ελλάδας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back