ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΙΠΕ Ιωαννίνων κατά νομοσχεδίου

Εικόνα του άρθρου ΒΙΠΕ Ιωαννίνων κατά νομοσχεδίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2022, 17:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων (ΣΕΒΙΠΙ) διαφωνεί με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, που αφορά την ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το σχέδιο νόμου

Ο ΣΕΒΙΠΙ ζητάει από τους βουλευτές των Ιωαννίνων και τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη να παρέμβουν υπέρ αλλαγών που προτείνει (η σχετική επιστολή κοινοποιείται και στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων).

Διαφωνεί βασικά με το καθεστώς διοίκησης της Εταιρείας Ανάπτυξης και Διαχείρισης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΔΕΠ) (ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων), λέγοντας ότι οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις είναι δέσμιες των αποφάσεών της.

Οι δύο βασικές ενστάσεις είναι ο κανονισμός λειτουργίας και τα δικαιώματα. Στο άρθρο 23 αναφέρεται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «ότι η αναθεώρηση γίνεται «ύστερα από διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΑΔΕΠ και των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, οι οποίες διεξάγονται είτε με πρωτοβουλία της ΕΑΔΕΠ είτε εγκατεστημένων επιχειρήσεων που έχουν στην ιδιοκτησία τους ποσοστό 70% της συνολικής έκτασης των επιχειρηματικών οικοπέδων…)». Ο ΣΕΒΙΠΙ αναφέρει ότι οι όροι είναι «δυσεύρετοι», οπότε η ΕΤΒΑ έχει όλο Κάτι που είναι δύσκολο να συμβεί, άρα η ΕΤΒΑ «αποφασίζει και διατάσσει».

Η δεύτερη ένσταση αφορά το άρθρο 27, όπου αναφέρεται ότι είναι προαπαιτούμενη η αίτηση και των δύο μερών και «ουσιαστικά ακυρώνει τη δυνατότητα υποκατάστασης, καθώς εύλογα τίθεται το ερώτημα ποια κερδοσκοπική ιδιωτική εταιρεία θα υπέγραφε την παραίτηση της από μία κερδοφόρα δραστηριότητα».

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Λευτέρης Αραμπατζής αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή: «Περιμένουμε από εσάς να ενημερώσετε όχι μόνον τους συνάδελφους σας στην Βουλή αλλά και τον πρωθυπουργό της χώρας για τα δίκαια αιτήματα μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back