Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιμένει για την τεχνόπολη

Εικόνα του άρθρου Επιμένει για την τεχνόπολη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2022, 21:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης επιμένει στη δημιουργία μιας τεχνολογίας, αντί ενός πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας που προωθεί μέσω Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε. η Περιφέρεια Ηπείρου.

Αυτή τη φορά, ο κ. Καλογιάννης ανέπτυξε την πρότασή του ενώπιον της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μετά από πρόσκληση της διοίκησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καλογιάννης επανέλαβε ότι ο τρόπος δημιουργίας μιας τεχνόπολης προβλέπεται ρητά στη νομοθεσία από το 1997. Η τεχνόπολη περιλαμβάνει, σε μία έκταση τουλάχιστον 50 στρεμμάτων: εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και έρευνας, επιχειρήσεις καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας συνδεδεμένες με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και έρευνα, θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, υπηρεσίες εξυπηρέτησης, ξενοδοχειακής φιλοξενίας, αναψυχής, εστίασης, κατοικίες.

Όπως είπε, το πρώτο βήμα για τη δημιουργία τεχνόπολης, είναι η σύσταση φορέα διαχείρισης και ανάπτυξής της, η οποία θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την οριοθέτηση και πολεοδόμηση της τεχνόπολης. Υπενθύμισε ότι η τεχνοόπολη στα Ιωάννινα προβλέπεται στην περιοχή μεταξύ Πεδινής-Πανεπιστημίου στη μελέτη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων, στο εγκεκριμένο Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του πρώην Δήμου Μπιζανίου και στο Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Εδώ και χρόνια έχω ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους Φορείς, Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμο Ιωαννιτών, Πανεπιστήμιο, Επιμελητήρια, αρμόδια Υπουργεία. Επιπλέον, πρότεινα στη Βουλή, η Τεχνόπολη να ενταχθεί στον 4ο άξονα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, ‘Ιδιωτικές επενδύσεις και θεσμικός μετασχηματισμός’. Η δημιουργία τεχνόπολης, εφόσον τεθεί εξαρχής σε στέρεες βάσεις, θα αποτελέσει κλειδί για προσέλκυση νέων επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας και εξειδικευμένων επιστημόνων, για την ανασυγκρότηση και χωρική αναγέννηση του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, όπως αντίστοιχα συνέβη με άλλες πετυχημένες ευρωπαϊκές τεχνοπόλεις» επεσήμανε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back