ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιμελητήριο: Να συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο: Να συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2020, 20:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου (ο οποίος είναι και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον») προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Το αίτημά του ο κ. Δημητρίου το καταθέτει σε νέα επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, μετά τις εξηγήσεις-απαντήσεις που έδωσε ο τελευταίος για τη μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση των επιχειρήσεων εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου -σε αντίθεση με τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας που ήδη έχουν προχωρήσει σε σχετικές προκηρύξεις με χρηματοδότηση μέσων των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων).

Διαβάστε εδώ κι εδώ.

Ο κ. Καχριμάνης είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει υπερδέσμευση πόρων στο επιχειρησιακό πόρων «Ήπειρος 2014-2020» και άρα δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας στην τοπική αγορά.

Ο κ. Δημητρίου καταθέτει και μια νέα πρόταση. Το Επιμελητήριο εκτιμά ότι θα πρέπει να συζητηθεί και η δυνατότητα της δέσμευσης χρημάτων από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 για τη μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Όσο για το τρέχον ΕΣΠΑ και τις δηλώσεις του κ. Καχριμάνη περί υπερδέσμευσης πόρων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει με νόημα ότι η υπερδέσμευση δεν έχει καμία σχέση με την υπεραπορρόφηση, δηλαδή με την πραγματική αξιοποίηση των χρημάτων του ΕΣΠΑ και την υλοποίηση έργων.

Για όλα αυτά, προτείνει να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, και δη διά ζώσης στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, όπου μπορούν να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται λόγω του covid-19.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back