Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις επιχειρήσεις

Εικόνα του άρθρου Και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις επιχειρήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2020, 15:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ώρα που ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης επιμένει να προτείνει ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε κεντρικό επίπεδο και να υποστηρίζει ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» δεν έχει πόρους για μια τέτοια δράση (διαβάστε εδώ), το παράδειγμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ακολουθούν κι άλλες Περιφέρειες.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με περιφερειάρχη τον Νεκτάριο Φαρμάκη, προχώρησε χτες στην προκήρυξη δράσης για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (κεφάλαιο κίνησης). Η δράση χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με 30 εκατ. ευρώ. Στην προκήρυξη σημειώνεται δε ότι «το παρόν μέτρο θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μέτρων που θα διαβιβαστούν στην Ε.Ε. έως τις 31/12/2020, στο πλαίσιο καθεστώτων που εγκρίθηκαν βάσει της με αρ. 19.3.2020/C».

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Μακεδονία, που άνοιξε τον «δρόμο» για αυτή τη δράση, θα διαθέσει από το επιχειρησιακό της πρόγραμμα 150 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, και η Περιφέρεια Θεσσαλίας ετοιμάζει παρόμοια δράση. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 30 εκατ. ευρώ μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με κάλυψη κεφαλαίου κίνησης…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back