Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Επιστολή για οφειλές στο ΤΕΜΠΜΕ

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Επιστολή για οφειλές στο ΤΕΜΠΜΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2020, 17:25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή του προέδρου του, Δημήτρη Δημητρίου προς τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών, τον πρόεδρο της Βουλής και τους βουλευτές Ιωαννίνων, ζητάει να ρυθμιστούν οι προθεσμίες για τις οφειλές του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

Οι ληξιπρόθεσμες, στις 30 Σεπτεμβρίου, οφειλές, έρχονται μαζί με τις «διπλωμένες» διαφόρων ειδών που παρατάθηκαν εν μέσω καραντίνας και λήγουν τώρα, χωρίς όμως οι περισσότερες μικρές και μεσαίες, να μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

«Στα δυσθεώρητα προβλήματα της επιχειρηματικότητας λόγω COVID-19 έρχονται να προστεθούν και άλλα, είτε μέσω των τραπεζών είτε μέσω δυστυχώς κυβερνητικών  αστοχιών» σημειώνει ο κ. Δημητρίου και συμπληρώνει ότι ναι μεν οι οφειλές πρέπει να αποπληρωθούν, αλλά «μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον όχι μόνο για αυτές αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο θα θέλαμε να σας σημειώσουμε ότι υπάρχει και το αλλά…».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει ότι δεν γίνεται να καλυφθούν, εκτός από τις υποχρεώσεις, και τα υπόλοιπα χρηματοδοτήσεων του ΤΕΜΠΜΕ μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ξεκαθαρίζει ότι οι επιχειρήσεις δεν επιθυμούν «χάρισμα» των χρηματοδοτήσεων, αλλά ζητάει εκ μέρους τους, τα εξής:

  • Nα σταματήσει άμεσα η βεβαίωση των οφειλών μας από την Ελληνική  Αναπτυξιακή Τράπεζα  στις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου οικονομικών.
  • Να μην ισχύσει η βεβαίωση των οφειλών  όσων έχουν βεβαιωθεί μέχρι σήμερα.
  • Να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος ρύθμισης των οφειλών μας σε 120 δόσεις άτοκα με εναρκτήρια ημερομηνία  που θα συζητηθεί για να αποφευχθεί η έναρξη του προγράμματος με αυτή του ειδικού πλαισίου ρύθμισης των οφειλών μας λόγω covid-19.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3