ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Επιμελητήριο Άρτας θέλει πολυτεχνικό τμήμα

Εικόνα του άρθρου Το Επιμελητήριο Άρτας θέλει πολυτεχνικό τμήμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2018, 16:55
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το υπουργείο Παιδείας έχει και συμμάχους στο σχέδιο ενοποίησης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-ΤΕΙ Ηπείρου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος χαιρετίζει εκ μέρους της διοίκησης, τις προτάσεις και πιο ειδικά την ίδρυση Γεωπονικής, καθώς και τη  λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (Π.Α.ΤΕ.Π.Η.), στα όρια του αγροκτήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στους Κωστακιούς Άρτας.

Ο κ. Γκολομάζος

«Ένα αίτημα χρόνων του νομού μας γίνεται πραγματικότητα, έτσι ώστε με την συγχώνευση των σχολών αυτών να επιτευχθεί η καλύτερη διασύνδεση  του πρωτογενούς τομέα με την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και της εφαρμοσμένης έρευνας με την παραγωγή  για τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων» αναφέρει.

«Αστερίσκο» βάζει στο θέμα του τμήματος  Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που θέλει να γίνει τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών, τη στιγμή που υπάρχει ήδη ένα παρεμφερές πανεπιστημιακό τμήμα, στα Γιάννενα. «Θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής συνεισφέροντας σε νέες καινοτόμες παραγωγικές δραστηριότητες και προσελκύοντας ικανούς φοιτητές και νέους επιστήμονες. Το εν λόγω  τμήμα έχει επιδείξει πλούσια ερευνητική δραστηριότητα, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και διασυνοριακά προγράμματα σε συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής, ωφέλιμα  για την οικονομική και κοινωνική ζωή της Άρτας και ελπίζουμε σε αντίστοιχη συνεργασία και στο μέλλον» αναφέρει το Επιμελητήριο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back