ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιμελητήριο: «Απαραίτητος ο δεύτερος κόμβος στην Εγνατία»

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο: «Απαραίτητος ο δεύτερος κόμβος στην Εγνατία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2018, 17:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων «προσαρτιέται» στη συζήτηση για τον επιπλέον κόμβο στην Εγνατία, που θα καταλήγει στο Πέραμα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Επιμελητήριο θεωρεί ότι οι επιχειρηματίες του Περάματος βλέπουν την περιοχή τους «να υστερεί έναντι της πόλης των Ιωαννίνων, ως προς τα οφέλη της αύξησης του τουριστικού ρεύματος των τελευταίων ετών».

Σημειώνει ότι ένας δεύτερος, κανονικός κόμβος στη βορειοδυτική πλευρά του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων, θα δώσει ευκολότερη και γρήγορη πρόσβαση από την Εγνατία Οδό προς το Πέραμα, το αεροδρόμιο, τη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων αλλά και προς το δρόμο προς τα σύνορα με Αλβανία και «μπορεί να παράσχει τα εχέγγυα της ισόρροπης ανάπτυξης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μήτσης και ο υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων Δημήτρης Δημητρίου (πρόκειται για τους επικεφαλής των δυο παρατάξεων που σχηματίζουν την πλειοψηφία στη διοίκηση), συναντήθηκαν με τον πρόεδρο των τουριστικών επιχειρήσεων στο Πέραμα, Δημήτρη Ντόβα, καθώς και με επιχειρηματίες της περιοχής.

Το Επιμελητήριο προτείνει ότι «ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να ενταχθεί στον προγραμματισμό των υποψήφιων τοπικών αρχών του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου αντίστοιχα». Σημειωτέον ότι ο κ. Δημητρίου είναι και υποψήφιος περιφερειάρχης, με το ΚΙΝΑΛ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back