ΗΠΕΙΡΟΣ

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας κατά του κλεισίματος του δημόσιου ΚΤΕΟ

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο Θεσπρωτίας κατά του κλεισίματος του δημόσιου ΚΤΕΟ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2023, 15:20
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, με επιστολή του στον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή και κοινοποίηση στον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, διαμαρτύρεται για το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ Ηγουμενίτσας,

Σημειώνει ότι μετά την απόφαση της περιφερειακής αρχής για το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ, η Θεσπρωτία διαθέτει πλέον μόνο ένα ιδιωτικό ΚΤΕΟ το οποίο δεν διαθέτει την σχετική άδεια για την εξέταση επαγγελματικών οχημάτων άνω των 3,5τόνων.

«Αυτό σημαίνει ότι σε μια περιοχή έντονα αγροτική, με μεγάλο αριθμό φορτηγών οχημάτων που διακινούν τα αγροτικά τους  προϊόντα, που λόγω του σύγχρονου λιμένα Ηγουμενίτσας και της Εγνατίας και Ιόνιας οδού προδιαγράφεται ως ένας μελλοντικό κόμβος logistics , με αυξημένο το τουριστικό προϊόν και κατ’ επέκταση των οχημάτων μεταφοράς (λεωφορείων), με τεράστια προβλήματα επιβίωσης των εμπορικών επιχειρήσεων διανομής προϊόντων και αγαθών έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη σοβαρότατο πρόβλημα με συνέπειες σχεδόν στο σύνολο της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας» αναφέρει το Επιμελητήριο.

Τονίζει δε ότι η απόφαση της περιφερειακής αρχής θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες οχημάτων άνω των 3,5 τόνων (αγροτικά, φορτηγά και λεωφορεία που συνολικά αριθμούν σε χιλιάδες) με επιπλέον έξοδα και χρόνο για να είναι εντάξει στα τυπικά του οχήματός τους».

 «Παρακαλούμε να επιληφθείτε άμεσα αυτού του σοβαρότατου προβλήματος που έχει προστεθεί στην ακριτική περιοχή της Θεσπρωτίας, δίνοντας λύση στο ανακύψαν πρόβλημα που θα ταλαιπωρήσει το προσεχές διάστημα χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back