ΗΠΕΙΡΟΣ

Επίλογος και για τον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού

Εικόνα του άρθρου Επίλογος και για τον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2022, 00:20
ΗΠΕΙΡΟΣ

Tέλος εποχής και για τον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού-Λευκάδας, όπως αναμενόταν. Ένας Φορέας μετά τον άλλο καταργούνται, με τη διοίκηση να περνάει στον Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) με έδρα την Αθήνα.

Την κατάργηση του Φορέα καταγγέλλουν σε ανακοινώσεις τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας (Πρέβεζα) και Όλγα Γεροβασίλη (Άρτα).

Ο κ. Μπάρκας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τους πολίτες. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καταργώντας τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής Αμβρακικού-Λευκάδας, όταν προεκλογικά δεσμεύονταν για ‘στήριξη και περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου των Φορέων Διαχείρισης’, αποδεικνύει το ψέμα της και την μικροπολιτική εξαπάτηση, ένα εμπόριο ελπίδας προς άγραν ψήφων, εις βάρος των κατοίκων της περιοχής και των εργαζόμενων στον Φορέα» επισημαίνει. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για την επανασύσταση των Φορέων Διαχείρισης.

Για «ξήλωμα της περιβαλλοντικής προστασίας» και για «κατάργηση της εκπροσώπησης της τοπικής κοινωνίας» κάνει λόγο η Όλγα Γεροβασίλη. «Είναι προφανές ότι η διαφανής διαχείριση του πλούτου μας, με παρούσα την τοπική κοινωνία, αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. για εξυπηρετήσεις συμφερόντων και φωτογραφικές ρυθμίσεις υπέρ των φίλων της» τονίζει η βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back