Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνιακό παιχνίδι με τα εμβόλια

Εικόνα του άρθρου Επικοινωνιακό παιχνίδι με τα εμβόλια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2020, 17:37
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι με τον εμβολιασμό η κυβέρνηση. Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έδωσε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τον προγραμματισμό και κατόπιν, υπέπεσε σε ακόμα μια ανακολουθία.

Αναλυτικά:

Ο κ. Πέτσας είπε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα έχει παραλάβει 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215.000 άνθρωποι (καθώς το εμβόλιο είναι διπλό).

Αμέσως μετά, καταφέρθηκε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου, λέγοντας ότι «κανένας από την κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν 2 εκατομμύρια εμβόλια».

Ο κ. Πέτσας είπε ταυτόχρονα… αλήθεια και ψέματα όμως: Όντως, δεν είπε κάποιος κυβερνητικός ότι θα έρθουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2 εκατ. εμβόλια, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωνε τον περασμένο Αύγουστο ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, θα έχουν παραληφθεί 700.000 εμβόλια. Τότε βέβαια, ο κ. Κικίλιας δήλωνε ότι οι «εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τέλη Οκτωβρίου»...

Σήμερα 29 Δεκεμβρίου, με τη δεύτερη παρτίδα, έχουν παραληφθεί περίπου 95.000 εμβόλια.

Κάπως έτσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε συνέχεια και στους επικοινωνιακούς χειρισμούς, αλλά και στις ανακρίβειες «βιαστικών» κυβερνητικών στελεχών…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back