ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιθετικότητα σε έξαρση…

Εικόνα του άρθρου Επιθετικότητα σε έξαρση…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2021, 16:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι ζημιές που έγιναν στο 4ο Γυμνάσιο, το σαββατοκύριακο, καθώς και σε άλλα σχολεία όπου δεν υπάρχουν κινητοποιήσεις, προκάλεσαν την καταδίκη, σε διαφορετικούς τόνους και περιεχόμενο, από δημοτική αρχή και αξιωματική αντιπολίτευση. Το 4ο Γυμνάσιο δεν μπορούσε να λειτουργήσει σήμερα, λόγω των ζημιών, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενότητα Πολιτών και τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Το θέμα είναι γενικευμένο, ακόμα και μαθητικά συμβούλια καταγγέλλουν ότι οι ζημιές γίνονται από εξωσχολικούς και μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, σημειώνονται ζημιές σε σχολεία που είναι κλειστά, σημάδι ότι υπάρχει γενικό πρόβλημα και ότι η επιθετικότητα στο σχολικό περιβάλλον οξύνεται, τόσο στα Γιάννενα, όσο και σε άλλες περιοχές, όπως πχ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ωστόσο επιλέγει το επιχείρημα των «περιορισμένων πόρων» που αποτελεί ένα κομμάτι του ζητήματος και όχι το κύριο, δυστυχώς, με την έκταση και τα χαρακτηριστικά που έχουν τα γεγονότα.

Ζητάει «καλύτερη αστυνόμευση» των σχολείων τις νυχτερινές ώρες «αλλά και την ανάγκη ενεργοποίησης της κοινωνίας ώστε να απομονωθεί κάθε ακραίο στοιχείο». Σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση, ενδεχομένως οι πόροι να είναι επαρκείς, καθότι έχει δοθεί πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι από ό,τι, για παράδειγμα στο παιδαγωγικό ή το υγειονομικό.

Η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα καταδικάζει «με τον πιο απερίφραστο τρόπο» τους βανδαλισμούς στο 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και τονίζει ότι «τέτοια φαινόμενα, ειδικά σε χώρους που καλλιεργείται η παιδεία και ο πολιτισμός, είναι ανεπίτρεπτα, καταδικαστέα και πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτρεπτικά πολύ περισσότερο όταν αυτά πιθανά υποκινούνται από ακραίες αντιλήψεις».

Συμπληρώνει επίσης ότι, τόσο μέσα από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στην οποία συμμετέχει, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο θα αναδείξει το θέμα και δηλώνει διαθέσιμη για βοήθεια προς τους υπεύθυνους του 4ου Γυμνασίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back