Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Εικόνα του άρθρου Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2019, 18:48

Την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ Θανάσης Μανταλόβας, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, λέγοντας ότι «θυσιάζουν στον βωμό των υπερ-πλεονασμάτων το Εθνικό Σύστημα Υγείας» και πρόσθεσε ότι «χάρη στην ευαισθησία και την υπεράνθρωπη προσπάθεια γιατρών και εργαζομένων διασφαλίζεται η λειτουργία των νοσοκομείων».

Επίσης, ο κ. Μανταλόβας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ομηρία και προεκλογική εκμετάλλευση», του θέματος των συμβασιούχων εργαζόμενων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον προσεχή Νοέμβριο.

Ο κ. Μανταλόβας συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και με εκπροσώπους των εργαζόμενων και τόνισε ότι πρέπει μεν αν ενισχυθεί το ΕΣΥ, «όχι όμως στη λογική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να το μετατρέψει σε ένα προνοιακό σύστημα, ούτε φυσικά σε αυτή της Νέας Δημοκρατίας που στα σχέδιά της είναι η περικοπή των δημοσίων δαπανών και η αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και των ασφαλιστικών εταιρειών».

Είπε τέλος ότι για το ΚΙΝΑΛ «η παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους, είναι αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της πολιτείας, την ίδια ώρα που από την άλλη πλευρά η ΝΔ διαμορφώνει μια αντίληψη απελευθέρωσης της αγοράς υγείας και παράδοσης στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα».

Τέλος, ειδικά για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ο κ. Μανταλόβας τόνισε ότι πρέπει να στηριχτεί «εκτός όλων των άλλων και στον τομέα της έρευνας καθώς έχει αποδείξει πως η άψογη συνεργασία του με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι ικανή να φέρει σπουδαία αποτελέσματα στην εξέλιξη της επιστήμης της ιατρικής κι άρα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back