Επίθεση σε ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Εικόνα του άρθρου Επίθεση σε ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για τους διορισμούς εκπαιδευτικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2019, 16:47

Τη Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, ότι «κρύβει τις πραγματικές της προθέσεις πίσω από την τοποθέτησή της για επαναφορά του κανόνα 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις»

Σχετικά με το προγραμματισμό των 15.000 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών η υφυπουργός εξήγησε: «Εμείς αυτήν τη χρονιά είχαμε προϋπολογίσει τις 4.500 θέσεις για την ειδική αγωγή, ώστε η επόμενη χρονιά, μετά από δέκα χρόνια αδιοριστίας, να ξεκινήσει με μόνιμους εκπαιδευτικούς σε αυτόν τον πολύπαθο τομέα. Έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση των χαρτιών στο ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς, ενώ για λίγες μέρες, λόγω της προεκλογικής περιόδου, δεν είχε ολοκληρωθεί ο χρονικός ορίζοντας κατάθεσης των χαρτιών για το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό». Συμπλήρωσε ότι ζητήθηκε να υπάρξει εξαίρεση για να ολοκληρωθεί η κατάθεση των χαρτιών και προφανώς η επόμενη διαδικασία θα γίνει μετά τις εκλογές. «Ταυτόχρονα, αυτό που ζητήσαμε είναι να ανοίξει ο ΑΣΕΠ και τη δυνατότητα της κατάθεσης των χαρτιών για τη γενική εκπαίδευση, για τις επόμενες θέσεις που θα πάνε για το 2020 και το 2021, αφού εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που προϋπολογίζει αυτές τις θέσεις, που τις έχει πολύ μεγάλη ανάγκη η εκπαίδευση».

Σε αυτό το πλαίσιο, παρατήρησε ότι «υπάρχουν τοποθετήσεις -και από τη ΝΔ και από τον κύριο Γρηγοράκο επωνύμως- που «αμφισβητούν ότι αυτή η διαδικασία έχει γίνει ομαλά», ενώ «έχουμε επίσης την τοποθέτηση της ΝΔ που επιμένει στην επαναφορά του κανόνα "1 προς 5", από το "1 προς 1"». «Κάθε χρονιά», διευκρίνισε η κ. Τζούφη, «αποχωρούν περίπου 9.000 άνθρωποι από το εκπαιδευτικό σύστημα και εκεί μέσα έχουν προϋπολογιστεί αυτές οι προσλήψεις, με το 1 προς 1», όμως «αν πάμε στο 1 προς 5 και με βάση την εξαγγελία της ΝΔ, που λέει ότι οι 1.200 θέσεις θα πάνε για αστυνομικούς, πρακτικά με το 1 προς 1 μιλάμε για ένα κενό υπόλοιπο πολύ λίγων θέσεων».

Την Τρίτη 18 Ιουνίου στα Λιθαρίτσια, στις 19.00, η κα Τζούφη μαζί με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, θα μιλήσουν σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Το μέλλον της δημόσιας παιδείας».

Επίσης, η κα Τζούφη επισκέφθηκε το 18ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων και παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» που διοργάνωσαν οι μαθητές σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

«Είναι μια ημέρα χαράς και συγκίνησης, καθώς μία σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε και τα παιδιά συμπλήρωσαν μία διαδρομή στον κόσμο της εκπαίδευσης» τόνισε και συγχάρηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους εκπαιδευτικούς «για το εξαιρετικό έργο που προσφέρουν. Επίσης εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της σε κάθε πρωτοβουλία που προάγει την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρίσματα και τις ευαισθησίες των μαθητών».

Επίσης, η κα Τζούφη παραβρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρων. Κατά το χαιρετισμό της επεσήμανε πως «στη σχολική αίθουσα και στο προαύλιο χτίζονται φιλίες, διδάσκεται ο σεβασμός στον άλλον, προστατεύεται η διαφορετικότητα και βαθαίνει η δημοκρατική συνείδηση των αυριανών πολιτών της χώρας».





ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back