Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες και αστυνομικό

Εικόνα του άρθρου Επίθεση με βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες και αστυνομικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2021, 23:21
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερέας, ο οποίος κατά τη διάρκεια του συνοδικού δικαστηρίου στην Ιερά Μονή Πετράκη (φωτογραφία) έριξε καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες και σε αστυνομικό, ο οποίος ήταν έξω από την αίθουσα και έτρεξε να βοηθήσει. Ο ιερέας που δικαζόταν από το Συνοδικό Δικαστήριο  επρόκειτο να καθαιρεθεί.

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διεκομίσθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος, ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν από ιερομόναχο με καυστικό υγρό, στη Μονή Πετράκη. 

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, πέντε μητροπολίτες, οι Κηφισίας Κύριλλος, 'Αρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος, οι οποίοι φέρουν ελαφρότερα εγκαύματα.

Από την επίθεση επλήγησαν και δύο κληρικοί των Συνοδικών Δικαστηρίων.


Ο Αρχιεπίσκοπος

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος. 

Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back